Thursday , December 8 2022

Vasile Blaga, audiat la DNA ca martor, in dosarul Elenei Udrea

blaga

Copreședintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat marți, la ora 12.00, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.
Potrivit unor surse judiciare, Vasile Blaga a fost citat în calitate de martor, conform Agerpres.
Audierea are loc dupa ce deputatul Elena Udrea, care este urmarita penal in patru dosare pentru diverse fapte de coruptie, a declarat ca stie de existenta unor sume foarte mari de bani care ar fi ajuns nu la ea, ci la PDL, la acea vreme condus de Vasile Blaga, sume care ar fi fost cheltuite in campania electorala prezidentiala din 2009.

Declaratiile au fost facute saptamana trecuta, la audierile din comisia juridica in al patrulea dosar, in care DNA a cerut retinerea si arestarea sa preventiva.
La intrarea in sediul DNA, Vasile Blaga a dezmintit categoric ca ar fi cunoscut aceste lucruri.

“Feresca Dumnezeu! Nici nu stiam asa ceva. Nici gand, eu nu stiu. Niciodata!”, au fost raspunsurile date de Vasile Blaga la intrebarile insistente ale jurnalistilor.
Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.
În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).
Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

Vezi si

Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte, în Maramureș. Unul dintre ei a murit, ceilalți sunt la spital

Patru ucraineni, trei bărbaţi şi o femeie, care au trecut frontiera ilegal prin Munţii Maramureşului …