Friday , February 3 2023

Vasile Avram a primit şpagă în elicopter, potrivit stenogramelor

Stenogramele procurorilor anticorupţie arată că în noul caz de luare de mită de la CCA tranzacţia s-a făcut la nivel înalt. La propriu, deoarece şeful arbitrilor, Vasile Avram, şi-ar fi primit banii într-un elicopter al omului de afaceri Sorin Ţerbea. Cei doi sunt arestaţi preventiv pentru 29 de zile.
Procurorii anticorupţie au scris în propunerea de arestare a lui Vasile Avram şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea că mita a fost primită de şeful arbitrilor într-un elicopter, chiar de la pilot, care a făcut pe intermediarul.
Procurorii DNA spun că Vasile Avram a luat mită pe 21 mai 2011, după meciul FCM Târgu Mureş – Universitatea Cluj, scor 0-2. La dosar există mai multe interceptări ale discuţiilor dintre Sorin Ţerbea şi doi dintre angajaţii săi, recepţionerul hotelului pe care îl deţine şi pilotul elicopterului, dar şi discuţii telefonice cu Vasile Avram. Interceptările s-au făcut în baza unui mandat de siguranţă naţională.
Una dintre discuţiile telefonice care figurează în stenograme este cea dintre Ţerbea şi recepţioner:
Recepţioner: Bună ziua, şefu’! Spuneţi.
Sorin Ţerbea: Salut. Ai grijă, împachetează şi tu frumos ăia. Şi… după aia dă-i lui Iacobescu (pilotul, n.r.). Ştie el mai departe!
O discuţie telefonică Ţerbea – Avram a decurs astfel, potrivit propunerii de arestare:
Sorin Ţerbea: Ce faci, omule? Ai ajuns bine, e totul în regulă? E bine cu ăia?
Vasile Avram: Da, am ajuns. E totul ok. Mulţumesc mult! Mulţumesc! Ne auzim.
Avocatul lui Vasile Avram, Dan Năstruţ, susţine însă că şeful arbitrilor nu a luat niciun ban de la omul de afaceri. Potrivit apărării, cei 19.000 de euro, pe care omul de afaceri i-a schimbat în Sighişoara, aveau cu totul altă destinaţie.
“Este suma de bani care domnul Ţerbea a arătat în mod evident că era nu 19.000, poate chiar mai mare, şi cu care pleca în Germania în zilele acelea pentru achiziţionare de mobilier, sumă care nu are niciun traseu către domnul Avram”, a spus avocatul Adrian Penciu.
În faţa judecătorilor, şeful arbitrilor, Vasile Avram, a declarat că nu a favorizat echipa de fotbal Târgu Mureş în niciun fel, pentru că în cele 7 etape au fost de fiecare dată arbitri diferiţi, iar Târgu Mureş a câştigat un sigur meci. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …