Wednesday , February 1 2023

Valul de caniculă se instalează în România. Cod portocaliu și temperaturi de până la 40 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo Cod portocaliu și Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Mai bine de jumătate de țară este vizată. Temperaturile vor ajunge și la 40 de grade.

Avertizarea meteo Cod portocaliu de caniculă este valabilă în intervalul 22 și 23 iulie.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general, după-amiază se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Prima avertizare meteo Cod galben de caniculă este valabilă pe data de 21 iulie.

În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

A doua avertizare meteo Cod galben de caniculă este valabilă în intervalul 22, 23 și 24 iulie.

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …