Wednesday , September 22 2021

Valeriu Zgonea, exclus din PSD: Mi-au amintit de inchizitie!

zgonea

Partidul Social Democrat a decis, miercuri, ca Valeriu Zgonea sa fie exclus din formatiune.
Decizia excluderii lui Zgonea a fost luata in unanimitate de voturi in Comitetul Executiv National al partidului, anunta televiziunile.
Valeriu Zgonea nu a mai primit dreptul de a contesta decizia colegilor sai.
“E o zi foarte importanta pentru viata mea. Sunt de peste 20 de ani in acest partid. Am asistat la o decizie profund nedeapta. Mi-am amintit de inchizitie”, a declarat Zgonea dupa anuntul deciziei.
“Delictul de opinie se pedepseste cum ati vazut azi. Eu raman atasat valorilor social-democrate. Multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-au luat nici inima de social-democrat.
Am exprimat o opinie ca liderii partidului nu trebuie sa transfere povara problemelor lor asupra candidatilor din aceste zile.
Din respect pentru candidati ma voi abtine de la alte comentarii. Voi ramane un om liber, spun ceea ce gandesc. E o decizie profund nedreapta, din punctul meu de vedere. Nu trebuie ca problemele noastre penale sa devina subiect de dezbatere”, a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.
Acesta a vorbit apoi despre integritate, mentionand ca aceasta “este la ordinea zilei pe buzele tuturor romanilor” si a facut in acest context referire la condamnarea lui Liviu Dragnea.
“In loc sa plece el, plec eu. Asta este decizia. Ma supun. Nu am inteles unde avem intr-un statut dintr-un partid sanctionarea delictului de opinie, dar m-am supus deciziei colegilor mei”, a explicat Zgonea.
Mai departe, fostul presedinte executiv al PSD a facut o comparatie intre situatia social-democratilor si un documentar cu antilope si crocodili pe care l-a vazut cu o seara inainte.
“Ma uitam la un documentar cu antilope si, in procesul de a ajunge acolo unde vor (…), masculul alfa sare in rau si, fara sa simta ceea ce se poate intampla cu ele, toate sar dupa masculul alfa. Singura problema este ca acel rau este renumit ca fiind plin de crocodili. Asa este PSD azi, scapa cine poate”, a spus Zgonea.
“Eu am constiinta curata ca am atras atentia. Va fi un subiect de dezbatere pana la toamna cu privire la integritate.
Presedintele partidului va va spune de ce plec eu si va ramane el. Eu mi-am facut cu onoare si demnitate munca si functia pe care partidul mi-a dat-o”, a completat deputatul.
Nu in ultimul rand, intrebat ce ii ureaza lui Dragnea de sarbatori, Zgonea a raspuns: “Ii urez sarbatori fericite pascale alaturi de cei dragi, asa cum le doresc si romanilor!”.
Intrebat daca ii pare rau pentru declaratiile facute dupa condamnarea presedintelui PSD, liderul Camerei Deputatilor a precizat: “Niciodata nu regret opiniile si principiile pe care le exprim”.
Potrivit unor surse citate de Antena 3, Victor Ponta ar fi favorit sa preia functia lasata libera dupa excludera lui Zgonea.
Tensiunile in PSD au inceput vineri, dupa condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare a presedintelui Liviu Dragnea in dosarul Referendumul. Initial s-a anuntat ca Valeriu Zgonea i-ar fi cerut demisia lui Dragnea si a amenintat chiar el ca pleaca. Seful PSD a spus, apoi, ca nu renunta la conducerea partidului, in ciuda condamnarii.
Apoi, numeroase voci din PSD au cerut fie demisia, fie demiterea lui Zgonea din functia de presedinte executiv al PSD. In plus, i s-a cerut si sa plece din fruntea Camerei Deputatilor, pentru ca nu ar mai avea sustinerea partidului.
Inaintea Comitetului Executiv National, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat ca nu mai poate face echipa cu Zgonea.
“In ceea ce priveste soarta lui Zgonea, colegii mei vor decide ce se va intampla, ei vor decide soarta, cariera politica daca vreti, a domnului Zgonea. Vreau totusi sa fac o precizare: cu toate ca in trecutul nu foarte indepartat au mai existat curente de opinie diferite in PSD, curente pe care eu le-am oprit, de aceasta data ii voi lasa pe colegii din CExN sa se exprime si sa faca ce e cel mai bine pentru partid”, a spus presedintele PSD.

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …

One comment

  1. Se vede ce avem în fruntea partidelor condamnați dar susținuți și ce-i care mișcă în front sunt decimați Rușine