Saturday , December 3 2022

Val de scumpiri de la 1 aprilie. Românii vor plăti mai mult pentru carburanți, gaze și electricitate

scumpiri

Ne aşteaptă un val de scumpiri la combustibili şi utilităţi, de la 1 aprilie. Astfel, vom scoate mai mulţi bani din portofel pentru carburanţi dar şi pentru facturile la gaze şi electricitate.
Este vorba despre preţuri mai mari la benzină şi motorină, ca urmare a introducerii taxei de 7 eurocenţi pentru fiecare litru de combustibil. Astfel, preţul unui litru de motorină va ajunge de la circa 6 lei, în prezent, la 6,5 lei, iar cel de benzină va costa, în medie, 6,2 lei pe litru. Astfel, pentru plinul unui rezervor de 50 de litri românii vor plăti mai mult cu 25 de lei.
1 aprilie este data de majorare şi a preţului la gaze, atât pentru firme, cât şi pentru populaţie. Tarifele vor creşte cu 2% pentru populaţie şi 5% pentru companii, potrivit estimărilor Ministerului Finanţelor.
Şi energia electrică se va scumpi de la 1 aprilie. Este vorba despre o majorare de 1% pentru persoanele fizice. Cumulate, toate aceste creşteri de preţuri vor „uşura” bugetul unei familii cu câteva sute bune de lei. Acestor scumpiri li se vor adăuga scumpirile alimentelor.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …