Tuesday , August 16 2022

Vaccinul anti-COVID Moderna, avizat în UE de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă autorizarea vaccinului împotriva Covid produs de Moderna în Uniunea Europeană. Este cel de-al doilea vaccin împotriva COVID-19 pe care EMA îl recomandă pentru autorizare, după Pfizer/Biontech.

Datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului au fost evaluate cu atenție, după care EMA a recomandat autorizarea vaccinului.

„Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA: „Este o dovadă a eforturilor și angajamentului tuturor celor implicați că avem această a doua recomandare de vaccin la un an de când pandemia a fost declarată de OMS”.

Un studiu clinic a arătat că vaccinul Moderna este eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Studiul a implicat în jur de 30.000 de persoane în total, din care jumătate a primit vaccinul, iar cealaltă jumătate vaccinul placebo, însă beneficiarii nu au știut ce au primit. Vaccinul a demonstrat o eficacitate de 94,1% în studii.

Vezi si

Prognoza până la jumatatea lunii septembrie. Va fi mai cald decât în mod normal

Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, arată prognoza publicată marți de Administrația …