Tuesday , November 30 2021

Vaccinarea cu prioritate a profesorilor începe săptămâna viitoare. Ei nu au nevoie de programare pe platformă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat vineri seara, la Digi 24, că săptămâna viitoare începe vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ. Dascălii nu mai trebuie să se înscrie în platformă, a mai anunțat președintele CNCAV.

„Este un element important pe care l-am analizat în toată acestă perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităților de învățământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea școlilor. Am creat un scenariu încât să putem asigura vaccinarea personalului din învățământ – desigur, a celor care nu sunt programați. Din evaluările pe care le avem de la fiecare județ în parte, cred că vom fi în măsură ca, din a doua parte a săptămânii viitoare, să putem vaccina personalul din învățământ cu prioritate”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Medicul militar a mai precizat că luni va fi făcută o evaluare a situației, iar în funcție de asta se va da drumul imunizării. „Noi ne dorim ca într-o perioadă de o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învățământ. Vorbim de 60.000 de persoane, în afara celor care au fost deja programate și a celor care au fost deja vaccinate.(…) Procedura este simplă, nu mai avem nevoie de o programare în platformă, tocmai pentru a nu aștepta la eliberarea unui loc. Datele sunt centralizate de către fiecare unitate de învățământ și remise către inspectoratele școlare. În colaborare cu DSP-urile, se stabilesc locațiile unde se va derula activitatea de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că profesorii vor primi atât vaccinul de la Pfizer, cât și pe cel de la AstraZeneca, în funcție de grupa de vârstă în care se încadrează.

Vezi si

Aproape un sfert dintre români au trăit anul trecut în sărăcie

Rata sărăciei relative a fost în anul 2020 de 23,4%, în valori absolute, numărul săracilor …