USR va vota noul guvern liberal. Dan Barna: Am ajuns la un acord

reportersite
22/10/19 ora:5:50pm

Președintele USR, Dan Barna, a declarat la finalul discuțiilor cu Ludovic Orban că cele două partide au ajuns la un acord, după ce USR a pus mai multe condiții pentru susținerea executivului. De asemenea, PNL și USR au convenit ca după alegerile prezidențiale și după adoptarea bugetului pentru anul viitor să fie demarate procedurile pentru alegeri anticipate.

„Am ajuns la un acord. Am solicitat să fie foarte clar că obiectivul de alegeri anticipate trebuie să rămână pe masă după alegerile prezidențiale. Premierul desemnat Orban a fost de acord”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a prezentat condițiile pe care USR și PNL le-au agreat în urma negocierilor de marți.

„Prioritățile pe care le-am menționat: abrogarea recursului compensatoriu, renunțarea la Secția Specială, inițiativa Fără penali, plus inițiativa comună PNL-USR rezultată în urma referntdumului. Cele două partide vor repara ce s-a întâmplat rău pe Justiție.

În ceea ce privește legislația electorală: vot în două tururi, reducerea numărului de semnături pentru depunerea candidaturii, corecta reprezentare a Diasporei în Parlament și scurtarea termenelor de organizare a alegerilor anticipate.

În ceea ce privește componenta economică: repararea efectelor OUG 114, mai puțin componenta din construcții, componenta pensiilor speciale, faptul că nu vor fi crescute taxele și impozitele, precum și prioritizarea investițiilor în proiecte mari.

Subiectul Roșia Montană și demararea procedurilor ca Roșia Montană să devină un sit UNESCO, dar și finalizarea și dezvoltarea aplicației Radarul Pădurilor.

Subiectul comisarului european: premierul desemnat a fost de acord să existe o consultare la nivelul Parlamentul în vederea desemnării persoanei care ar urma să ocupe această poziție”, sunt condițiile mențonate de Dan Barna, asupra cărora s-a înțeles cu Ludovic Orban.

digi24.ro