Thursday , February 2 2023

USR va susține parteneriatul civil

USR

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunţat, sâmbătă seara, că liderii Uniunii Salvaţi România, convocaţi în Comitetul Politic Naţional, au decis, după dezbateri „foarte consistente şi contondente”, să susţină parteneriatul civil, precum şi libertatea de opinie a membrilor faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pe tema familiei.
„A avut loc Comitetul Politic Naţional al USR convocat ca urmare a decizie Biroului National de poziţionare împotriva moficării art 48 din Constituţie şi a demisiei subsecvente a preşedintelui partidului Nicuşor Dan. După dezbateri foarte consistente şi contondente de peste 7 ore CPN a decis să asume la rândul său astăzi o decizie de susţinere a parteneriatul civil. (Vot: 77 la 1, 7 abţineri) dar şi una de păstrare a libertăţii de opinie a membrilor săi faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei. ( Vot: 56 la 33, cu 4 abţineri)”, a scris deputatul USR, pe Facebook.
Dan Barna a mai spus că nu consideră necesar un referendum privind modificarea definiției familiei în Constituție.
„Referendumul acesta ce va arăta? Eu consider că acest referendum este de fapt un recensământ pentru pentru dezbinare, pentru că el nu face decât să ne numere câți din actuala societate adoptă asumat principiul libertăților civile și câți din actuala societate (…) optează pe varianta numită tradițională. Referendumul va avea probabil 25 la 75, 30 la 70 în favoarea familiei tradiționale. (…) E falsă soluția de a modifica acel cuvânt din Constituție. (…) Noi considerăm că această temă de modificare a Constituției este o temă falsă”, a mai spus acest el, vineri.
„A doua zi după ce va avea loc referendumul, pentru nicio familie din România nu se va schimba cu nimic situația de fapt. Este un referendum care nu rezolvă nimic, cu rezultat așteptat, care nu schimbă nimic”, spune Dan Barna.
În ceea ce priveşte situaţia lui Nicuşor Dan, Dan Barna a spus că acesta a afirmat că „decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern programat în prima parte a lunii august pentru a se avea în vedere poziţia membrilor partidului”.
 

Vezi si

2.600 de persoane și-au luat online cazierul judidicar în primele ore de funcționare a platformei

Peste 2.600 de persoane au obținut miercuri, în primele ore de funcționare a platformei hub.mai.gov.ro. …