Sunday , May 26 2024

USR și PMP, cu trei semnături de la PNL, au contestat Codul administrativ la Curtea Constituțională

Deputații USR și PMP, cu ajutorul a trei deputați de la PNL și șase deputați neafiliați, au atacat la Curtea Constituțională Codul Administrativ adoptat luni în Parlament, anunță USR într-un comunicat de presă.
deputati

Potrivit comunicatului, în sesizare, USR arată că “pensiile speciale pentru aleșii locali introduse prin Codul Administrativ încalcă principiul egalității cetățenilor în fața legii din Constituție. Coaliția PSD-ALDE continuă, în mod rușinos, să acorde privilegii politicienilor în fața cetățenilor simpli care plătesc taxe și impozite și susțin din banii lor sistemul public de pensii și inclusiv pensiile speciale. Nu există nicio justificare pentru acordarea de pensii speciale aleșilor locali, alta decât fidelizarea primarilor și a președinților de consilii județene în vederea viitoarelor alegeri”.
USR reclamă în sesizare și politizarea funcțiilor publice de prefect, subprefect și conducători de deconcentrate.
“Codul Administrativ întoarce România în urmă cu peste zece ani, în situația de preaderare la UE. Practic, țara noastră a bifat o serie de criterii ca să intrare în Uniunea Europeană și după ce a fost acceptată și s-a văzut cu sacii în căruță le debifează. România a garantat la Bruxelles că reprezentanții Guvernului în teritoriu care controlează actele administrative ale primarilor și consiliilor locale vor fi profesioniști, neutri politic, dar renunță la această obligație, de dragul baronilor locali. Vom ataca acest cod la CCR pentru că e datoria noastră să păstrăm administrația publică curată, departe de interesele partidelor sau ale grupurilor de interese de orice fel”, a declarat senatoarea Florina Presadă, reprezentanta USR în Comisia specială de Cod Administrativ.
Sesizarea a fost semnată de 28 de deputați USR, 13 deputați PMP, șase deputați neafiliați și trei deputați PNL. De altfel, doar trei deputați de la PNL au votat “contra” proiectului de lege PSD-ALDE – Pavel Popescu, Ionuț Stroe și Nicolae Giugea, în timp ce 7 au votat “pentru”, iar 14 s-au abținut.
HotNews

Vezi si

Ciolacu: România e o țară sigură și nu va intra în niciun război

„România e o țară sigură și nu va intra în niciun război”, declară premierul Marcel …