USR si PLUS merg pe lista comuna la europarlamentare. Ciolos deschide lista

reportersite
02 februarie 2019, 16:30

Mişcare-surpriză pe scena politică din România. USR și PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019. Iar Dacian Cioloş va deschide lista USR-PLUS pentru Parlamentul European. Este o decizie care a nemulţumit însă mai mulţi membri ai Uniunii Salvaţi România, anunta Digi24.


Lista pentru europarlamentare a devenit subiect de scandal în USR. După negocierile liderilor, Dacian Cioloş, fostul premier, va fi cap de listă pentru alianţa USR-PLUS. Nu toţi membri Uniunii Salvaţi România sunt însă de acord cu asta.

„În variantele pe care le avem, Dacian Cioloș deschide lista, e primul la PLUS, deschide și la cea comună”, a declarat Dan Barna, liderul USR.

„A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu țin cu orice preț, dar a fost solicitarea USR”, a declarat, la rândul său, liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide apar şi alte nume: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Negocierile sunt însă cu bătaie lungă, pentru că o colaborare între cele două formaţiuni ar putea fi şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, dar şi la alegerile parlamentare de anul viitor. Pentru Cotroceni, tot Dacian Cioloş este favoritul noii alianţe.

„Orice e posibil, sunt subiecte pe care nu am discutat. Da, ideea e să propunem mai mult de o alianță electorală”, a spus Dacian Cioloș.

„Ceea ce face această alianță: deschide oportunitatea reală la alegerile din 2020 pentru România, o alternativă reală pentru România”, a întărit Dan Barna.