Wednesday , April 17 2024

USL declanseaza procedura suspendarii lui Traian Basescu

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat că USL are discuţii pentru întrunirea majorităţii parlamentare care să ducă la realizarea demersului suspendării lui Traian Băsescu, “în toate orizonturile politice”.
“Faptul că astăzi suntem mai puţini nu trebuie să mă împiedice să spun foarte clar că atunci când Constituţia este încălcată, este încălcată şi că o astfel de faptă se sancţionează cu suspendare şi demitere, este obligaţia mea ca partid de opoziţie şi ca opoziţie să spun acest lucru. Lucrăm la o majoritate care să permită această operaţiune a suspendării, în toate orizonturile politice”, a întărit Corlăţean, portivit NewsIn.
Întrebat dacă se referă la discuţii cu PDL şi UNPR pentru suspendare, Corlăţean a menţionat că nu trebuie să se facă referire la cele două formaţiuni ca entităţi, lăsând să se înţeleagă că este vorba de discuţii cu anumiţi parlamentari ai puterii.
Victor Ponta şi Crin Antonescu au solicitat juriştilor PSD şi PNL să pregătească pentru luni un raport care va evalua posibilitatea de a începe procedurile de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Motivul, spun cei doi lideri ai USL, ar fi refuzul şefului statului de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, dar şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari.
Iniţiativa USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor, demonstrează că opoziţia este ruptă de realitate şi doreşte să utilizeze resursele bugetare limitate doar pentru măsuri populiste ieftine, a declarat premierul Boc.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV, referitor la intenţia de suspendare din funcţie a preşedintelui, că este “un semnal foarte clar” şi, dacă şeful statului nu-l recepţionează, USL nu va ezita să introducă o acţiune de suspendare. (realitatea.net)

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …