Saturday , June 22 2024

“Urși flămânzi așteaptă prin traseele montane spre România” sau cum îi sperie ucrainenii pe tinerii care fug de recrutare

Mijloacele de teroare folosite de autoritățile ucrainene nu sunt doar actele brutale comise de cei care sunt puși în mod special să caute recruți și să îi trimită pe front.

Conștienți de faptul că nu puțini sunt cei care caută cu orice preț să fugă trecând fraudulos granița în România prin munții împăduriți de la frontieră, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei arată spre o altă amenințare: urșii flămânzi.

Majoritatea traseelor turistice din Carpați sunt acum închise, iar acolo nu merge nimeni.

Cu toate acestea, tinerii care vor să scape cu orice preț de recrutare și trimitere pe front încearcă să folosească aceste rute și s-au pus în mare pericol. La urma urmei, întâlnirea unei persoane –  mai ales neînarmate – cu un animal flămând și agresiv nu se va sfârși cu nimic bun pentru persoana respectivă. A

lături de referiri cu privire la amenințarea urșilor care merg nestingheriți prin pădurile de la granița celor două state, autoritățile ucrainene pun imagini cu urme ale unor urși sau cu echipamente abandonate de tineri care ar fi căutat să fugă peste graniță în țara noastră. „Nu numai grănicerii îi așteaptă la graniță. Acest pericol este mult mai teribil și nu se va putea ajunge la un acord cu el”, avertizează serviciul de presă al grănicerilor ucraineni, admițând însă că „același lucru este valabil și pentru polițiștii de frontieră”.

Sursa citată prezintă ca pe „un fapt dovedit” că mulți urși au apărut în munții de lângă graniță iar grănicerii găsesc zilnic urmele lor în zăpada care nu s-a topit cu totul în munți.

„Deși majoritatea traseelor montane sunt închise, există totuși o categorie de cei dispuși să le depășească. „Turiștii” merg în munți, de obicei plănuiesc să rămână în străinătate, așa că își iau o mulțime de lucruri cu ei. Şi când povara devine prea grea pentru a le transporta, pur și simplu le aruncă în pădure. Adeseori, a rămas mâncare, motiv pentru care numărul animalelor sălbatice a crescut”, au precizat în comunicat cei de la Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei.

În plus, mulți urși acum cresc pui născuți iarna și, din această cauză, ursoaicele sunt mai irascibile în cazul în care întâlnesc în cale un om. Dacă încearcă să scape de orice pericol care le-ar putea amenința urmașii, atunci orice tânăr rătăcit poate avea un final tragic. (D.P.)

 

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …