Tuesday , June 25 2024

Urmează 4 săptămâni de vreme călduroasă și în general secetoasă

Săptămânile următoare aduc o vreme călduroasă în cea mai mare parte a României, cu temperaturi mai ridicate decât media pentru această perioadă. Distribuția precipitațiilor va fi variată de la o săptămână la alta și de la o regiune la alta.

ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 10 iunie – 8 iulie.

Săptămâna 10 – 17 iunie: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, nord-vestice și nord-estice, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

secretarasite

Săptămâna 17 – 24 iunie: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a teritoriului.

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 1 – 8 iulie: Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile vestice. (Mediafax)

Vezi si

Rareș Bogdan: PNL a propus organizarea alegerilor prezidenţiale pe 10 şi 24 noiembrie

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat marţi, că datele propuse de Partidul Naţional Liberal pentru …