Saturday , February 24 2024

Uraganul Irma a devastat Caraibele: 9 morți, insule întregi distruse. IMAGINILE CATASTROFEI

Uraganul Irma a devastat totul în calea sa în insulele Caraibe, lăsând în urmă insule distruse aproape în totalitate, orașe sub apă, morți, răniți și mulți dispăruți.

Irma s-a ridicat la nivelul celor mai pesimiste așteptări. Mica insulă Barbuda este ”cu greu locuibilă” și 95% din structurile sale sunt distruse sau parțial afectate.

Insula St Marteen este aproape distrusă.
Bilanțul temporar este de 9 morți, dar mulți oameni sunt dispăruți, iar numărul deceselor va crește cel mai probabil.
Irma este acum, potrivit specialiștilor, cel mai puternic uragan din istorie din zona Oceanului Atlantic.
Uraganul a generat ploi torenţiale şi inundaţii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinaţii turistice foarte populare, au anunţat autorităţile locale, potrivit The Associated Press.
Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităţilor regionale din Saint Marteen a fost parţial distrus.
Guvernul de la Paris a anunţat că momentan nu există informaţii privind posibile victime.
“Ne temem pentru un număr de compatrioţi care din păcate nu au vrut să ţină cont de măsurile de protecţie şi să meargă în locuri sigure (…) Suntem pregătiţi pentru ce-i mai rău”, a declarat Annick Girardin, ministrul francez pentru Teritoriile de peste Mări.
Pagube majore s-au înregistrat şi pe porţiunea olandeză a Insulei Saint Marteen, teritoriu cunoscut drept Sint Maarten. Aeroportul regiunii a fost închis, iar mai multe ambarcaţiuni ancorate în porturi au fost avariate ori distruse.
realitatea.net

Vezi si

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai au voie să se apropie la o distanță mai mică de 5 kilometri de frontiera cu România 

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi …