Sunday , September 25 2022

UPDATE: Pilot mort după ce un avion ușor s-a prăbușit în lacul Colibița

UPDATE: Pilotul avionului ușor prăbușit duminică în lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud, a murit, anunță purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Rus. Pasagerul, cetățean german, este în stare stabilă, el reușind să iasă singur din aeronava prăbușită.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pilotul avionului, un bărbat de 65 de ani, a murit. „Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a spus Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Știre inițială: ISU Bistrița Năsăud a anunțat că un avion ușor a căzut în lacul Colibița, din județul Bistrița Năsăud. Primele informații arată că pilotul a fost găsit inconștient și este resuscitat, iar pasagerul este rănit ușor.

Autoritățile au fost alertate, duminică, prin apel la 112, că un aparat de zbor de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit în Lacul Colibița, județul Bistrița-Năsăud.

Din primele informații, în aparatul de zbor se aflau două persoane.

Pasagerul, cetățean german conform Antena 3, este rănit ușor, reușind să iasă singur din avion, însă pilotul a fost scos de persoanele din jur, în prezent fiind resuscitat.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac la aproximativ 80 – 100 de metri distanță de la mal.

Pilotul în vârstă de 65 de ani se află în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs. Pasagerul, în vârstă de 45 de ani, este conștient, cooperant, în evaluarea medicală la fața locului.

Forțe MAI și elicopterul SMURD Mureș se deplasează spre locul evenimentului.

„Sunt alocate mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD. Din primele informații, exista dou- victime, din care una inconștientă”, potrivit sursei citate.

Un alt avion cu două persoane la bord s-a prăbuşit sâmbătă, 27 august, pe câmp, în judeţul Giurgiu. Cei doi pasageri au murit.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a transmis, sâmbătă seara, printr-un comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală în legătură cu incidentul aviatic din Giurgiu.

Avionul îl avea la manşă pe Valentin Anghel, fost pilot de linie. Bărbatul de 54 de ani se urcase împreună cu o elevă de 28 de ani în aeronavă. Fără plan de zbor anunţat, cei doi au decolat de pe Aerodromul din Lețca Nouă. (O.S.)

 

 

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …