Sunday , February 5 2023

UPDATE:  Ministerul Sănătății precizează că decesul copilului de 2 ani din Brașov nu a survenit în urma infecției cu virus gripal

Un copil în vârstă de 2 ani a murit la Brașov. Ministerul Sănătății precizează că decesul nu a survenit în urma infecției cu virus gripal. „Direcția de Sănătate Publică Brașov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de 2 ani. Din informațiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecția cu virus gripal. Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă și eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Național de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătății.

În sezonul 2018-2019 au fost raportate 199 decese, iar în 2019-2020 s-au raportat 73 decese. Acest ultim sezon a fost influențat de măsurile luate la debutul pandemiei de COVID-19.

Sâmbătă circulau zvonuri potrivit cărora copilașul din Brașov ar fi murit din cauza gripei.

Stirea initiala:

Un copil de numai trei ani, diagnosticat cu gripă, a murit la Braşov. Micuțul era internat la spitalul de pediatrie, iar medicii spun că a fost adus târziu la spital.

Copilul din Braşov a fost adus pe 2 ianuarie la secţia de Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Braşov, însă medicii spun că a venit destul de târziu, relatează Antena3.

Doctorii spun că era într-o fază avansată de gripă și avea o formă severă şi după două zile după ce a primit tratament şi starea i s-a agravat a fost mutat pe secţia de ATI. Acolo, a murit pe data de 4 ianuarie.

În prezent, se fac investigaţii sub coordonarea unui procuror pentru a se vedea exact care a fost situaţia medicală.

În acest timp, se aşteaptă şi raportul de la IML.

Cazul vine după ce, în Bucureşti, o tânără de 25 de ani a murit tot din cauza gripei şi o altă femeie de 50 de ani a sfârşit la fel.

Vezi si

Circulația este oprită sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii

Duminică dimineață erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, …