Thursday , October 6 2022

Uniunea Europeană își deschide granițele pentru persoanele vaccinate

Uniunea Europeană a convenit miercuri,19 mai, să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, potrivit surselor AFP. Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive nou înregistrate, majoritatea statelor membre ale UE observând o tendință săptămânală descendentă.

Uniunea Europeana, cel mai probabil, isi va deschide complet granitele pana la inceputul lunii iunie pentru cei care au efectuat schema de vaccinarea completa. Intrucat vaccinarile in masa sunt efectuate in toate statele membre ale UE, Comisia Europeana a decis sa relaxeze masurile de calatorie.

Cu toate acestea, daca situatia din tari sau regiuni se deterioreaza brusc, sunt gata sa fie luate din nou masuri stricte.

In unele state membre, obligatia de a efectua teste corona inainte si dupa sosire sau izolare este inca in vigoare, dar UE a declarat ca aceste masuri vor fi relaxate treptat pe masura ce vaccinarea progreseaza si conditiile se imbunatatesc in unele tari.

Intre timp, Olanda si Franta isi relaxeaza masurile de restrictie legate de coronavirus incepand de miercuri.

“Astazi, am depasit 200 de milioane de vaccinari in UE. Suntem pe cale sa ne atingem obiectivul: livram suficiente doze pentru a vaccina 70% din populatia adulta a UE pana in iulie. Vaccinarea ne va ajuta sa depasim pandemia”, a scris pe Twitter presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Vezi si

Prețurile la biletele de tren s-ar putea majora din nou anul viitor

CFR Călători ar putea majora prețul la bilete, din 2023, dacă inflația va crește foarte …