Friday , April 23 2021

Ungurii au votat impotriva cotelor de refugiati, dar referendumul nu e valid

orban

Referendumul organizat duminica in Ungaria cu privire la cotele obligatorii de refugiati nu poate fi validat.
Biroul National Electoral din Ungaria a anuntat oficial ca numarul de voturi valabil exprimate nu a atins pragul de 50 la suta plus unu. Astfel, chiar daca majoritatea maghiarilor care s-au prezentat la urne a votat impotriva sistemului impus de Uniunea Europeana de repartizare a imigrantilor, referendumul este invalid, informeaza BBC.
Asta nu l-a impiedicat insa pe premierul ungar Viktor Orban sa transmita Bruxelles-ului sa puna imediat in aplicare rezultatul referendumului.
“Poate Bruxelles-ul, comunitatea democratica a statelor europene, sa isi impuna vointa intr-un stat membru in care peste 90 la suta din participantii la vot resping acea vointa?”, a intrebat triumfator Orban.
Mai mult, el vrea sa depuna in Parlament un amendament constitutional care ar urma sa duca la validarea rezultatului consultarii populare.
Sectiile de vot s-au deschis la ora locala 6:00 (7:00, ora Romaniei) si au fost inchise la ora locala 19:00 (20:00, ora Romaniei).
Referendumul a fost convocat de premierul Viktor Orban, care se opune planurilor Bruxelles-ului privind relocarea a 160.000 de refugiati la nivelul UE.

Vezi si

Grecia, inclusă pe LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat​. Cei care vin în România din aceste state intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi noua „listă galbenă” cu țările …