Tuesday , October 4 2022

Ungaria isi inchide si frontiera cu Croatia

imigranti

Ungaria isi va inchide frontiera cu Croatia in fata afluxului de imigranti, la miezul noptii de vineri spre sambata, la o luna dupa ce a facut acelasi lucru cu frontiera sarba, a anuntat, vineri, ministrul afacerilor externe ungar, Peter Szijjarto, la o zi dupa finalizarea unui nou gard anti-imigranti.
“Consiliul National de Securitate a decis ca, incepand de sambata de la miezul noptii (vineri orele 22:00 GMT), Ungaria isi va respecta obligatiile privind spatiul Schengen la frontiera ungaro-croata”, a declarat seful diplomatiei ungare intr-o conferinta de presa, informeaza agentia de presa AFP.
“Cu alte cuvinte, vom inchide frontiera verde incepand de la miezul noptii”, a precizat ministrul ungar, cu referire la sectiunile de frontiera pe unde nu trece raul Drave, considerat greu de traversat.
Peste 170.000 de imigranti au intrat in Ungaria prin Croatia incepand cu 15 septembrie, data la care Budapesta si-a inchis frontiera cu Serbia. Criticata pentru aceste masuri, Ungaria a afirmat ca isi respecta obligatiile de a apara frontiera externa a Uniunii Europene (UE).
De acum incolo, “posturile de frontiera oficiale vor continua sa functioneze, insa sub control strict”, care sa impiedice trecerea imigrantilor care nu au viza, a subliniat Szijjarto.
Slovenia, tara tranzitata de afluxurile de imigranti ce doresc sa ajunga in nordul Europei, a anuntat vineri, prin vocea premierului sau Miro Cerar, ca “se pregateste activ pentru aceasta optiune”.
Anuntul lui Szijjarto intervine a doua zi dupa Consiliul European desfasurat la Bruxelles, care, potrivit Budapestei, nu a permis sa fie luata o decizie imediata pentru a stavili afluxul de imigranti.

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …