Friday , February 3 2023

Ungaria a SUSPENDAT unilateral primirile de imigranţi. CE reacţionează

viktor orban

Comisia Europeană i-a cerut marți seară Ungariei să explice imediat de ce a suspendat unilateral regulamentul ‘Dublin III’ referitor la solicitările de azil, încălcând astfel normele Uniunii Europene, relatează Reuters.
‘În condițiile în care regulamentul Dublin III nu prevede suspendarea transferurilor (de imigranți) către statele membre responsabile de examinarea unei cereri de azil, Comisia i-a cerut Ungariei clarificări imediate asupra naturii și amplorii problemelor tehnice, precum și cu privire la măsurile luate pentru remedierea situației’, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.
Ea s-a referit la motivația invocată de Budapesta potrivit căreia măsura a fost luată din motive tehnice.
Ungaria a anunțat marți suspendarea unilaterală din motive tehnice, pe perioadă nedefinită, a regulamentului ‘Dublin III’ referitor la solicitările de azil, invocând ”protejarea intereselor ungare”, potrivit Agerpres.
Regulamentul Dublin III stabilește criteriile și mecanismele care permit determinarea statului membru responsabil de examinarea unei cereri de azil prezentate într-unul din statele membre de către un resortisant al unui stat terț.
Prin decizia sa de marți, Ungaria va refuza să reprimească refugiații care au ajuns inițial pe teritoriul său, iar apoi au plecat într-o altă țară.
Până în prezent, mai mult de 60.000 de imigranți au intrat în mod ilegal în Ungaria în cursul lui 2015, a indicat guvernul ungar. Marea majoritate a acestor imigranți au sosit în Ungaria pe la frontiera cu Serbia. Din Ungaria, ei își continuă drumul spre Austria sau Cehia, încercând să ajungă în Germania sau în Europa de Nord.
 
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …