Tuesday , August 16 2022

Unde mai gasiti locuri la munte de sarbatori si la ce preturi

În staţiunile montane din întrega ţară au fost făcute deja rezervări pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, în unele dintre acestea numărul locurilor rămase fiind foarte mic.
În judeţul Braşov, gradul de rezervare în hoteluri şi pensiuni ajunge la 70 la sută

Aproape 70 la sută din locurile de cazare în pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost rezervate pentru Crăciun şi Revelion, iar preţurile la majoritatea unităţilor de cazare fie au rămas la fel ca anul trecut, fie au scăzut cu 10-20 la sută.
Cele mai ieftine alternative de petrecere a sărbătorilor de iarnă în stil tradiţional sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie aproape 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.
Aici, turiştii pot petrece Crăciunul la preţuri cuprinse între 80 şi 140 de lei pe zi de persoană , preţ în care sunt incluse cazarea, micul dejun şi cina, precum şi masa festivă de Crăciun.
Unele dintre pensiuni le oferă turiştilor posibilitatea de a asista la tăierea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale. Dacă va fi zăpadă, unităţile de cazare le vor pune la dispoziţie turiştilor plimbări cu săniile trase de cai şi mersul cu colinda din poartă-n poartă.
Hunedoara: Aproape toate locurile în pensiunile şi cabanele din judeţ sunt rezervate pentru sărbători
Aproape toate locurile în pensiunile şi cabanele din judeţul Hunedoara sunt rezervate pentru sărbătorile de iarnă, gradul de ocupare în cele trei staţiuni montane fiind cuprins între 80 la sută şi 100 la sută, iar operatorii de turism spun că a fost necesar să micşoreze tarifele cu până la 20%.
Cabanierii şi proprietarii de pensiuni din staţiunile montane Râuşor, din Retezat, Straja, din munţii Vâlcanului, şi Parâng, din Valea Jiului, au plănuit din timp cum să atragă turiştii în zonă de Crăciun şi de Revelion şi le-au pregătit oferte cu preţuri mai mici cu aproximativ 20 la sută faţă de anul trecut, oferte cu abonament la teleschi, bonus la pachetele de cazare sau le promit program artistic, foc de tabără şi porci la proţap.

În Mureş, ofertele pentru sărbători includ meniuri exotice, bal mascat şi programe spa

Hotelierii din cele mai cunoscute destinaţii turistice mureşene, Sovata şi Sighişoara, propun, pentru perioada sărbătorilor din acest an, oferte care includ meniuri exotice, bal mascat sau programe de spa, majoritatea locurilor fiind deja rezervate.
Directorul de marketing al Balneoclimaterica Sovata SA, Szoboszlai Erik, afirmă că în două din cele trei hoteluri deţinute nu mai este niciun loc liber în perioada sărbătorilor.
Pachetele de Revelion sunt pentru trei nopţi cu demipensiune la preţul de 1.220 de lei de persoană, până la pachete de şase nopţi cu pensiune completă, în valoare de 2.000 de lei la Danubius, iar la Făget – între 540 şi 750 de lei, în funcţie de numărul de nopţi, cu demipensiune.
Ca o ofertă specială, în preţul pachetelor turistice sunt incluse masa festivă de Revelion, masa festivă din 1 ianuarie, concepută ca un carnaval, acces nelimitat la bazinul cu apă sărată al hotelului, jacuzzi şi saună.
Peste 70 la sută din locurile de cazare din pensiunile din judeţul Sibiu, rezervate pentru Revelion
Gradul de rezervare a locurilor de cazare din pensiunile din judeţul Sibiu, pentru Revelion, este cuprins între 70 şi 100 la sută, iar preţurile practicate sunt comparabile cu anul trecut, chiar mai mici cu cinci la sută în unele locuri, primele care s-au vândut fiind pachetele cele mai scumpe.
Peste tot în judeţul Sibiu unităţile de cazare turistică au pregătit pachete speciale mai mult pentru Revelion şi mai puţin pentru Crăciun, din punctul de vedere al hotelierilor Crăciunul fiind o sărbătoare “mai puţin vândută”.
Preţurile la pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 600 de lei de persoană pentru un sejur de patru nopţi la pensiunile de două margarete şi ajung la 2.100 de lei de persoană la pensiunile de patru margarete. În aceste preţuri, fiecare dintre operatorii turistici pune la dispoziţia turiştilor, pe lângă pachetele obişnuite – cazare, masă, masă festivă – şi diferite distracţii pentru perioada sărbătorilor.

Harghita: Pensiunile din Băile Tuşnad sunt aproape pline, însă la Praid multe vor rămâne neocupate

Pensiunile din staţiunea harghiteană Băile Tuşnad sunt aproape pline, în timp ce la Praid multe vor rămâne neocupate, în pofida preţurilor la cazare care au fost păstrate la nivelul anului trecut şi a tarifelor scăzute cu 10-15 procente la pachetele de sărbători.
Preşedintele Asociaţiei de Turism din Băile Tuşnad, Kalamar Andor, a declarat că cele mai căutate sunt pensiunile mici, cu cazare la cheie, fără asigurarea hranei, care sunt rezervate deja în proporţie de peste 90 la sută.
În pensiunile mai mari, cu aproximativ 15-20 de camere, restaurant şi cu ofertă wellness, respectiv saună, masaj, jacuzzi, şi care, în plus, asigură turiştilor abonamente la pârtia de schi şi excursii cu săniile trase de cai, se mai găsesc locuri, acestea fiind rezervate în proporţie de peste 80 la sută.

Bihor: Hotelurile din staţiuni sunt aproape pline de Revelion,dar duc lipsă de clienţi de Crăciun

Tarifele pentru Revelion în staţiunea Băile Felix au scăzut cu 10 la sută, unele dintre hoteluri fiind rezervate în proporţie de peste 60 sau chiar sută la sută, iar la munte, în Vârtop şi Stâna de Vale, unele dintre pensiuni au fost rezervate pentru perioada Revelionului încă din octombrie.
Cu aproximativ trei săptămâni înainte de Revelion, hotelurile din staţiunea Băile Felix se pregătesc să primească turiştii cu oferte speciale.
Preţul unui pachet pentru patru nopţi este de 1.300 de lei, iar unul pentru şapte nopţi ajunge la 1.800 de lei.
Potrivit directorului complexului President, Dumitru Fekete, tarifele sunt cu 10 la sută mai mici faţă de cele de anul trecut.
În ceea ce priveşte perioada Crăciunului, hotelurile din Băile Felix nu au pregătit pachete speciale, administratorii spunând că majoritatea turiştilor preferă să rămână acasă în această perioadă.
Gorj: Spaţiile de cazare din staţiunea Rânca, ocupate aproape în totalitate de sărbători
Majoritatea hotelurilor şi pensiunilor din staţiunea gorjeană Rânca au spaţiile de cazare ocupate aproape în totalitate de Crăciun şi Revelion, conform reprezentanţilor acestora, preţurile pachetelor turistice pentru cele două sărbători variind de la 650 la 2.100 de lei de persoană.
Mii de turişti ar urma să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la Rânca, proprietarii spaţiilor de cazare spunând că mai au foarte puţine locuri disponibile.
Turiştii care vor veni la Rânca vor avea la dispoziţie trei pârtii pentru a schia, cea principală fiind dotată şi cu tunuri pentru zăpadă, care vineri au fost puse în funcţiune, temperaturile coborând în staţiune până la minus 9 grade Celsius.
Crăciun şi Revelion cu plata în rate, la Sinaia
Proprietarii de pensiuni din staţiunea Sinaia ofertă turiştilor posibilitatea de a petrece Crăciunul şi Revelionul la munte plătind pentru pachetele turistice avans de zece la sută şi trei rate în decembrie, ianuarie, februarie, fiind primul an în care pachetele turistice sunt vândute în rate.
Potrivit lui Paul Popa de la Centrul de Informare Turistică Sinaia, acesta este primul în an în care turiştii au posibilitatea de a cumpăra în rate pachete turistice nu prin agenţii, ci direct de la cei care oferă cazarea.
Conform sursei citate, pentru perioada Crăciunului aceste pachete turistice costă 369 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi 699 de lei de persoană pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun inclus.
Pentru revelion, trei nopţi de cazare în aceste vile şi pensiuni costă 588 de lei de persoană iar preţul pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun inclus este de 660 de lei de persoană. Paul Popa a precizat că vilele şi pensiunile care oferă aceste pachete turistice nu au restaurant, iar turiştii care aleg aceste pachete turistice vor trebui să ia masa în altă parte.
Hotelurile din Sinaia nu vând pachete turistice cu plata în rate, dar unele dintre acestea practică, pentru Crăciun, discount-uri de 20 la sută pentru cei care aduc prieteni care ocupă alte patru camere.

Plimbări cu sania, jacuzzi, saună, printre ofertele pensiunilor din Alba pentru sărbătorile de iarnă

Pensiunile din Munţii Apuseni, din judeţul Alba, sunt rezervate aproape în întregime pentru sărbătorile de iarnă, turiştii, majoritatea români, fiind atraşi cu tarife reduse aproape la jumătate, dar şi cu mâncăruri tradiţionale, plimbări cu sania sau cu servicii de lux precum jacuzzi şi saună.
Şeful ANTREC Alba, Emil Comşa, a declarat că din numărul total al turiştilor care aleg în această perioadă Munţii Apuseni aproximativ cinci la sută sunt străini, în special turişti veniţi din Ungaria.
Potrivit sursei citate, în acest an preţurile pentru sejururi sunt cu 25 până la 50 la sută mai mici comparativ cu 2009 şi, totodată, majoritatea pachetelor turistice s-au scurtat la patru nopţi de cazare.

Vezi si

Prognoza până la jumatatea lunii septembrie. Va fi mai cald decât în mod normal

Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, arată prognoza publicată marți de Administrația …