Wednesday , December 7 2022

Unde a gresit Udrea

udrea2

Filmul cu spioni al Elenei Udrea se rupe acolo unde a inceput toata actiunea: la Paris. Castelul ei de carti de joc se ridica pe un fals istoric. Udrea a construit o intreaga cabala pe acuzatia teribila adusa serviciilor secrete de Traian Basescu in timpul campaniei prezidentiale: ca i-ar fi urmarit protejata in timp ce se afla la cumparaturi cu Alina Bica, sefa DIICOT. Fostul presedinte a cerut atunci un raport detaliat. Cand l-a primit, l-a aruncat intr-un sertar cu stampila strict secret pe el. Acuma, intrebarea e ce scria in acel raport. A confirmat el acuzatiile grave lansate in campanie?
La ultima conferinta sa conferinta de presa l-am intrebat pe seful statului asta, dar s-a eschivat sub pretextul ca e un raport strict secret. L-ar fi clasificat seful statului daca serviciile confirmau in raport ca a fost operatiunea lor? Nu iesea oare cu hartia in dinti ca sa taie niste capete? Nu era asta proba suprema ca serviciile se implica in campanie, ca au luat-o razna? N-a facut-o, dar a lasat-o mai usor cu sustinerea pentru Elena Udrea inca de atunci.
Pana si Udrea a lasat-o mai usor cu serviciile care o urmareau de zor, ba chiar admite in interviul pentru HotNews.ro ca era vizata Bica, nu ea asa cum sustinea sus si tare in campania electorala:
Dan Tapalaga: Filajul de la Paris cine l-a facut?
Elena Udrea: Este evident ca a fost facut profesionist si pentru Alina Bica. Ulterior, s-au cerut datele despre mine, cand eu am intrat in campanie, ca sie fie folosite la acel moment. Eu ma mir de un singur lucru, ca am vazut acum marea dezbatere le legile securitatii cibernetice, pai, daca noi, daca Serviciul Roman de Informatii n-a putut sa afle cine a lansat pentru o ora sau cateva ore un site pe care a lansat niste fotografii si apoi a disparut…
Cristian Pantazi: dar de unde stiti ca nu au aflat. Stim ca raportul este strict secret, asa a spus dl. presedinte Basescu. Nu stim ce era in raport. Poate stiti dvs.
Elena Udrea: Fac si eu ca dl. Cristoiu: or fi fost serviciile secrete chineze? Cine o fi putut sa fie? Nu. Nu m-am lamurit. Si uitati, ca dovada, nu formulez acum acuzatii daca nu stiu. Nu m-am lamurit, am suspiciunile mele, dar nu am nicio dovada.
Asta spune multe. Ce a citit Traian Basescu in raport, numai el stie, dar cam de atunci a amutit. N-am putut sa nu remarca faptul ca din acel moment s-a schimbat ceva in relatia dintre Traian Basescu si Elena Udrea. PMP si-a adunat covorasul rosu asteptandu-l degeaba pe fostul presedinte. Acesta nu si-a luat nici azi in primire biroul pregatit de Udrea. Dupa o campanie in care seful statului a sustinut-o la vedere si a decretat-o “cel mai onest candidat”, pare ca vraja dintre cei doi politicieni s-a cam destramat.
Sunt trei zile de cand Traian Basescu tace, desi in interviul pentru Hotnews.ro Elena Udrea l-a luat indirect drept martorul suprem. In rest, s-a bazat cam neinspirat pe un mort si pe cativa penali, putin credibili. Daca ar fi iesit sa confirme fie si partial ceva din povestile ei, dintr-o data marile ei dezvaluiri capatau alta greutate. Si aici a gresit, crezand ca Basescu ii va intinde o mana chiar si atunci cand sare fara parasuta. Azi nu i-a ramas decat sa constate ca marii barbati se ascund pe sub mese. La cine facea, totusi, aluzie?
Cititi continuarea textului lui Dan Tapalaga pe HotNews

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …