Thursday , February 2 2023

Un tren de metrou A DERAIAT la Moscova. Numărul MORŢILOR a ajuns la 19 şi poate creşte

metrou

Un tren de metrou a deraiat, marţi dimineaţă, la Moscova. Dacă iniţial se anunţaseră doar câţiva răniţi, pe măsură ce echipele de salvatori înaintau în subteran bilanţul victimelor a început să crească de la oră la oră. Metroul circula pe magistrala Arbatsko-Pokrovskaya, iar incidentul s-a produs la o oră de vârf, astfel că sute de persoane au rămas blocate în subteran.
Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 160 au fost rănite, dintre care 50 sunt în stare gravă, după ce trei vagoane ale unui tren au deraiat marţi dimineaţă, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport din capitala rusă, informează agenţia de presă Interfax. Viceprimarul Moscovei, Piotr Biriukov, confirmase anterior pentru ITAR-TASS decesul a 15 persoane.
Peste 118 pasageri au fost spitalizaţi în urma acestui accident, cel mai grav din istoria metroului din Moscova, a precizat directorul Departamentului de Sănătate al Moscovei, Gheorghi Golukov. Aproape jumătate dintre ei sunt în stare gravă, a adăugat el.
Trei vagoane ale unui tren au deraiat marţi dimineaţă, la o oră de vârf, în metroul din Moscova, principalul mijloc de transport din capitala rusă.
Primarul-adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov, anunţase anterior un bilanţ de zece morţi. Potrivit acestuia, 149 de persoane au solicitat asistenţă medicală, iar 109 dintre acestea au fost spitalizate.
Mai mult de 100 de echipaje de ambulanţe au acţionat la locul incidentului produs ca urmare a frânării bruşte a unui tren între staţiile ‘Slavianski bulivar’ (‘Bulevardul slav’) şi ‘Park Pobedî’ (‘Parcul Victoriei’) în partea de est a oraşului, ceea ce a condus la deraierea a trei vagoane, în unul dintre acestea peste 20 de persoane fiind blocate mai mult timp.
Trenul a deraiat în apropiere de staţia Bulevardul Slaviansk.
Potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine, accidentul s-a produs după ce al patrulea vagon al trenului a sărit de pe şine.
Trei vagoane au deraiat în urma frânării bruşte, după scăderea tensiunii electrice.
Cel puţin 20 de persoane au rămas blocate în unul dintre vagoanele deraiate, care a fost şi cel mai puternic avariat, după cum a declarat o sursă din cadrul poliţiei moscovite.
După cum precizează site-ul web al metroului din Moscova, circulaţia trenurilor a fost oprită între staţiile ‘Park Pobedî” şi ‘Molodiojnaia’.
Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru regiunea Moscova a indicat că în urma căderii bruşte a tensiunii electrice s-a produs o alarmă falsă la metrou, ceea ce a şi condus la frânarea bruscă a trenului.
Aproximativ 50 de echipe medicale şi câteva elicoptere au fost mobilizate la locului incidentului, unde s-a deplasat de urgenţă şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin.
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …