Friday , May 24 2024

Un tren a deraiat în Elveţia. Mai mulţi pasageri, răniţi

tren elvetia

Un tren a deraiat miercuri în urma unei alunecări de teren într-o zonă muntoasă din estul Elveţiei, a anunţat compania feroviară Rhaetische Bahn, citată de AFP, potrivit Agerpres.
Un tren a deraiat miercuri în urma unei alunecări de teren într-o zonă muntoasă din estul Elveţiei, a anunţat compania feroviară Rhaetische Bahn.
‘O parte din tren a deraiat, antrenată de o alunecare de teren’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al companiei, Simon Rageth, fără a oferi mai multe detalii.
Potrivit mass-media locale, mai multe vagoane ar fi căzut într-o depresiune montană.
Contactată de AFP, poliţia locală, de lângă staţiunea Saint-Moritz, a refuzat să ofere detalii, rezumându-se la a califica accidentul drept ‘grav’.
Potrivit Reuters, mai mulţi pasageri au fost răniţi.
Accidentul s-a produs la ora locală 12.45 (10.45 GMT) pe un versant montan spre care accesul nu se poate face decât pe jos.
Patru elicoptere medicale au fost trimise la faţa locului de Rega, principala societate elveţiană de salvare aeriană.
Primele fotografii publicate pe site-ul elveţian 20minutes prezintă un vagon suspendat în aer, agăţat de copaci, un altul, rămas prins de locomotivă, este suspendat pe jumătate. Locomotiva s-a lovit, în urma alunecării de teren, de un val de pământ şi de roci, iar vagoanele din spate au rămas pe linie.
 

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …