Wednesday , February 1 2023

Un tavan s-a prăbușit peste 6 constructori români, în Belgia. Un mort și 3 grav răniți

Un muncitor român a murit, iar alți trei au fost grav răniți, după ce tavanul unei clădiri s-a prăbușit peste ei, în Bruxelles. Alți doi români au reușit să se salveze de sub dărâmături.

Accidentul s-a petrecut miercuri dimineață, într-o clădire cu două etaje aflată în renovare, în Saint-Gilles, Bruxelles. Din motive neștiute, o parte a tavanului de la primul etaj s-a păbușit peste echipa formată din 6 muncitori, toți din România. Doi dintre ei au reușit să se salveze, dar patru au fost prinși sub dărâmături. Unul din ei a fost ucis pe loc, iar ceilalți trei a fost scoși de sub dărâmături de echipele de salvatori și duși la spital în stare gravă.

„Când am ajuns la fața locului, doi muncitori au reușit să iasă în siguranță, nevătămați. Alți patru erau sub dărâmături. Trei dintre ei, grav răniți, au fost transportați la spital, iar al patrulea, din păcate, a murit”, a declarat pentru rtl.be purtătorul de cuvânt al pompierilor, Walter Derieuw.

Sindicaliștii din domeniul construcțiilor au confirmat pentru presa belgiană că toți cei implicați în accidentul tragic sunt cetățeni români. Persoana decedată ar fi un tânăt din județul Satu Mare.

 

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …