Friday , January 27 2023

Un șofer cu alcoolemie record a lovit intenționat doi polițiști, în Huși

Un șofer cu alcoolemie record a lovit doi polițiști în timp ce încerca să scape de agenți. Polițiștii au ajuns la spital, iar șoferul este cercetat penal. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost informat despre incident, relateaza Mediafax.

politia, masina noua Obiectiv

Incidentul s-a produs luni seara, pe o stradă din Huși, în momentul în care doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Huși au oprit un autoturism, pentru control.

Polițiștii au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă bărbatul de 44 de ani a refuzat, a devenit recalcitrant, a pornit autoturismul și i-a lovit pe cei doi polițiști.

Reprezentanții Sindicatului Europol spun că în momentul demarajului, unul dintre polițiști a încercat să-i tragă cheile din contact, acesta fiind lovit la cot de stâlpul mașinii, în timp ce celălalt polițist, aflat în proximitatea mașinii, a fost luat din plin pe capotă și ulterior călcat cu roata pe picior.

Aceștia au fost răniți și, în prezent, se află la Spitalul Municipal Huși, pentru investigații medicale.

Autoturismul a fost găsit în mai puțin de 30 de minute într-o parcare din Huși. Șoferul a fost și el găsit în oraș și în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost înștiințat imediat despre acest caz. În urma investigațiilor medicale a rezultat că starea acestora de sănătate este stabilă, au anunțat reprezentanții autorităților.

Vezi si

Restaurantele trebuie să treacă în meniuri, până la 15 martie, numărul de E-uri pentru fiecare produs și să explice din ce este alcătuit

Restaurantele mai au timp până la 15 martie să treacă în meniuri numărul de „E-uri” …