Thursday , May 26 2022

Un sirian de 27 de ani s-a aruncat in aer intr-un restaurant din Germania. Cel putin un mort si 12 raniti

ansbach

O bomba improvizata a explodat, duminica noaptea, intr-un restaurant din Ansbach, Germania, in apropiere de Nurnberg.
O persoana a murit si alte 12 au fost ranite, intre care trei se afla in stare grava, scrie BBC.
Un purtator de cuvant al politiei bavareze a declarat ca persoana care a murit in explozie, un barbat cu un rucsac in spate, avea un dispozitiv exploziv asupra sa.
Barbatul a actionat singur, a spus oficialul. Si primarul din Ansbach a confirmat ca deflagratia a fost provocata de o bomba improvizata.
Ministrul bavarez de Interne a dezvaluit ca barbatul asupra caruia se afla bomba era un sirian in varsta de 27 de ani caruia i s-a refuzat cererea de azil. “Nu e deocamdata clar daca a vrut sa se sinucida sau a vrut sa omoare alti oameni”, a spus Joachim Herrmann.
Un purtator de cuvant al Procuraturii din Ansbach a declarat ca motivul atacatorului este neclar.
“Daca exista sau nu o legatura cu jihadismul este o pura speculatie in acest stadiu”, a declarat Michael Schrotberger.
Zona este inconjurata de fortele de ordine. Un festival de muzica ce avea loc in apropiere – si unde se aflau aproximativ 2.500 de persoane – a fost anulat. Martori oculari afirma ca politistii sunt puternic inarmati.
Se pare ca mai intai sirianul a incercat sa intre la festivalul de muzica, scrie presa germana, dar a fost intors din drum.
Ansbach se afla la aproximativ 144 de kilometri vest de Munchen – unde David Ali Sonboly, un germano-iranian in varsta de 18 ani, a comis un atac armat in masa vineri.
Germania se afla in stare de alerta, dupa un atac cu un topor, saptamana trecuta, intr-un tren regional, soldat cu cinci raniti, si un atac armat in masa, vineri, la Munchen, soldat cu noua morti si 35 de raniti.
De asemenea, explozia din Ansbach vine la doar cateva ore dupa ce o femeie insarcinata a fost ucisa pe strada de un refugiat sirian, care a atacat-o cu o maceta.

Vezi si

Ministerul de Interne angajează aproape 8.000 de persoane, majoritatea polițiști

Ministerul Afacerilor Interne va angaja aproape 8.000 de persoane, în mare parte polițiști, dar și …