Wednesday , November 30 2022

Un român a murit intr-o inchisoare din Italia

inchisoare

Un deţinut român a murit, vineri, în celula unui penitenciar din Sardinia, autorităţile italiene suspectând un stop cardiac, scrie site-ul publicaţiei La Nuova Sardegna.
Deţinutul român, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit mort vineri într-o celulă a Penitenciarului Sassari Bancali, inaugurat de doar câteva săptămâni în Sardinia.
Tânărul român se afla în celulă cu un deţinut conaţional, care a alertat imediat gardienii. Personalul penitenciarului a intervenit imediat, dar manevrele de resuscitare nu au avut efect. Medicii penitenciarului au stabilit că este vorba de un stop cardiac.
Procurorii italieni au declanşat o anchetă pentru a stabili circumstanţele incidentului, dispunând o autopsie.
Românul se afla în detenţie din octombrie 2012 şi avea de ispăşit o condamnare pentru proxenetism şi vătămare corporală.
Liderul sindicatului poliţiei penitenciarelor din Italia, Domenico Nicotra, a declarat că incidentul reaminteşte de “situaţia gravă din închisorile italiene”, cerând adoptarea imediată de măsuri legislative pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Italia se confruntă cu probleme în sistemul penitenciar, cea mai gravă fiind supraaglomerarea.
 

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …