Sunday , December 4 2022

Un procuror a dat cu piciorul la cariera pentru doua vaci si trei oi

gheorghieni

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpata Majeczki Izabella, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, județul Harghita, în sarcina căreia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În cursul anului 2011, Majeczki Izabella, în calitatea de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, a pretins şi a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal, ovine şi bovine (două vaci, trei oi și doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să îşi exercite atribuţiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluţie favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracțiuni cu violență, se arată într-un comunicat emis de DNA. Pentru a  ascunde infracțiunea de luare de mită descrisă mai sus, Majeczki Izabella a instigat și a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.
În perioada 26 august-septembrie 2013, Majeczki Izabella i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obţinerea, de către societatea comercială deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţii, în vederea obţinerii unor foloase materiale. În schimb, Majeczki Izabella i-a promis omului de afaceri, că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluționarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.
La data de 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Majeczki Izabella a primit de la omul de afaceri  o sacoşă ce conţinea produse alimentare.
Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei Majeczki Izabella, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat efectuarea perchezițiilor domiciliare și măsura reţinerii şi a arestării preventive a acesteia.
La data de 7 noiembrie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
La instrumentarea cauzei, procurorii sunt sprijiniți de angajați ai Jandarmeriei și de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) şi beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …