Friday , October 22 2021

Un pompier de 44 de ani a murit de COVID. Arafat: Rata de vaccinare e mică, sunt niște idei răspândite printre ei

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, că în instituția pe care o conduce procentul celor vaccinați a depășit 80%, dar între pompierii din țară procentul este foarte mic, de 38 – 39%.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seara, care este procentul celor vaccinați la DSU, dar în rândul pompierilor procentul este foarte mic.

„Depășește 80% la DSU, dar numărul de personal nu e așa de mare. Suntem 100 și ceva de oameni. (…) Pompierii (…) ultima evaluare era în jur de 38 – 39% cel puțin. E puțin. Și nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm. Sunt niște idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (…) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.)”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

În unitățile de primiri urgențe, la medici, procentul de vaccinare este mult mai mare, însă la asistenți și la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare.

Arafat a mai spus că este ingrijorător că intră cazuri multe zilnic în Terapie Intensivă și sunt și tineri.

„Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistrița să îmi spună de decesul unui subofițer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situații cu care ne confruntăm acuma”, a mai spus Arafat. ( Mediafax)

Vezi si

Cseke: Îmi asum certificatul verde obligatoriu în Sănătate. De luni, fără nunți și botezuri

Certificatul verde va fi obligatoriu în aproape orice activitate curentă și la intrarea în orice …