Saturday , April 20 2024

Un om a murit impuscat într-o cafenea din Piatra Neamţ

O persoană a murit, iar alta a fost rănită, duminică la prânz, după ce un bărbat a intrat într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ şi a tras cu un pistol cu glonţ înspre acestea. Poliţia desfăşoară acţiuni de căutare şi prindere a agresorului.
Potrivit cercetărilor, Gheorghiţă (32 ani) şi Bogdan (36 ani) Mararu stăteau la masă, duminică la prânz, în Latino Cafe, primul din aceştia fiind împreună cu prietena sa.
La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani) zis “Falău”, care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă şi de două ori pe Bogdan, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.
“Am fost chemaţi la ora 12.30 şi am ajuns la locul evenimentului o dată cu Poliţia şi echipajele de la Ambulanţă. Noi am asigurat zona, am constituit perimetrul pentru îndepărtarea curioşilor, am asigurat acordarea primului ajutor victimelor şi am oferit sprijinul necesar pentru efectuarea cercetărilor la faţa locului. De asemenea, echipele noastre, împreună cu cele ale Poliţiei, au făcut filtre rutiere, în oraş, pentru depistarea făptaşului. Totodată, colegii jandarmi au făcut perimetrul de pază la Spitalul Judeţean Neamţ, acolo unde este internată a doua victimă, pentru a preîntâmpina producerea altor evenimente”, a declarat căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtător de cuvânt al IJJ Neamţ.
Conform informaţiilor furnizate de doctorul Letiţia Damoc, director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator.
Doctorii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.
Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa direct pe masa de operaţie, el având lezate organele interne şi intestinele.

Agresorul se numeşte Cristian Chilat şi este un vechi duşman al familiei Mararu

Surse din cadrul IJP Neamţ au confirmat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul care l-a ucis pe Gheorghiţă Mararu şi l-a rănit grav pe fratele acestuia se numeşte Cristian Chilat, în vârstă de 40 de ani, din Piatra Neamţ, fiind un vechi duşman al familiei Mararu.
Zis şi “Falău”, el fusese eliberat din închisoare în urmă cu aproximativ trei luni. Acesta a fost inculpat in 2008 pentru că, la o percheziţie domiciliară, a fost descoperit armament în casa sa. Pistolul automat şi gloanţele au fost cumpărate, de la Torino, în 2007, iar Chilat le-a spus procurorilor că şi-a luat arma pentru că fusese ameninţat cu moartea.
Ulterior, “Falău” a fost a fost arestat pentru incendierea unei maşini de lux a lui Bogdan Mararu, fiind vorba despre un Mercedes E 270 care a fost stropit cu benzină şi distrus. Incidentul s-a produs în mai 2006, iar “Falău” a fost încarcerat ulterior, în urma probelor ADN.

Ucigaşul este căutat cu elicopterul

Duminică după-amiază, pentru prinderea ucigaşului, întreg municipiul era împânzit cu filtre rutiere, iar un elicopter al Poliţiei Române survola în continuu zonele împădurite din municipiu.
În alertă pentru depistarea suspectului au intrat şi jandarmii nemţeni, alături de colegii lor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al IJP.
Ancheta în acest caz este făcută de criminaliştii nemţeni, întreg efectivul Serviciului de Investigaţii Criminale fiind implicat în rezolvarea cazului.
De asemenea, ancheta este supravegheată direct de comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, comandatul IJP Neamţ, şi coordonată de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru omor calificat, tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Aproximativ patru ore, centrul cartierului Precista din Piatra Neamţ a continuat să fie plin de curioşii care voiau să vadă locul în care s-au tras focurile de armă. Printre cetăţenii de rând s-a iscat un val de revoltă, oamenii plângându-se că oraşul nu mai e sigur dacă s-a ajuns să se tragă, în miezul zilei, ca în Vestul sălbatic.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …