Thursday , May 26 2022

Un nou scandal alimentar: PIEPT DE CURCAN TOXIC din Romania, exportat în Germania

Alertă europeană de mâncare toxică provenită din România. O cantitate însemnată de piept de curcan din România a fost exportată în Germania. Carnea românească urma să ajungă şi în Austria şi Anglia. Carnea de curcan este suspectată că ar conţine reziduuri de antibiotice.
Alertă alimentară europeană, după ce o cantitate de carne de curcan cu reziduuri de antibiotic, de la o fermă din România, ar fi ajuns în Germania.
Germania a retras de pe piaţă pieptul de curcan din România şi produsele derivate. Carnea românească urma să ajungă şi în Austria şi Anglia.
“Trebuie să identificăm lotul. Este un lot de carne de curcan provenit din România. Între 4-7 zile putem spune mai multe. Nu avem informaţii că această carne este şi pe piaţa din România. Informaţia a venit din Germania. Vom face o anchetă”, a declarat vicepreşedinte ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.
Potrivit acestuia, de obicei, tratamentele cu antibiotice se fac doar dacă există o suspiciune de boală contagioasă în ferme.
În momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare, a mai spus vicepreşedinte ANSVSA.
Mănăstireanu a mai precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

Vezi si

Ministrul Finanțelor: Este exclusă înghețarea pensiilor sau salariilor

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a exclus posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu …