Wednesday , October 4 2023

UPDATE: Un nou cutremur în Arad, de magnitudine 5,3. A fost resimțit și în Timișoara și Cluj

Un nou cutremur de suprafață s-a produs marți seară, 6 iunie, la ora 20.26, în județul Arad, a informat Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut magnitudinea 5,3 pe Richter, iar adâncimea de 6,4 km.

UPDATE: Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 ( 4 în județul Arad, 1 în județul Sălaj și 1 în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință. În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, Cluj, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor, anunță IGSU.

Cutremurul a fost resimțit și în Ungaria, Serbia, Croația.

Inițial, magnitudinea a fost anunțată de 5,2, la adâncime de 15 km.

„În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15km”, a transmis INFP. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri la numărul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a transmis IGSU.

Totuși, imagini publicate de Antena 3 arată bucăți de tencuială sau de cărămizi pe asfalt, în centrul orașului Arad.

ISU Arad a anunțat că au fost trimise echipaje de pompieri în teren „pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere în municipiul și județul Arad”.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat pentru Libertatea: „De obicei apar replici mici, dar pot să apară și replici mari”, a adăugat expertul. „Este posibil ca datorită mișcărilor anterioare ale cutremurelor să se fi destabilizat sistemul și să se producă aceste cutremure. Colegii de la Timișoara au spus că s-a simțit în zonă, chiar și în Croația”, a mai punctat șeful INFP.

 

Vezi si

CCR a amânat, pentru a treia oară, o decizie privind legea cumulului pensiei cu salariul

Curtea Constituțională a amânat din nou, pentru data de 5 octombrie, decizia privind legea cumulului …