Friday , April 12 2024

Un nou ”azil al groazei” descoperit în Voluntari. Zeci de bătrâni și oameni cu dizabilități cazați pe caniculă într-o seră

Inspectoratul de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal după ce s-a constatat că un cămin pentru vârstnici din Voluntari, aparţinând unei asociaţii, funcţiona fără licenţă valabilă. Acolo au fost găsiţi 26 de bătrâni într-o seră. Descoperirea vine după ce joi în Mureș a fost inspectat un alt ”azil al groazei”. Acolo, oamenii au fost găsiți în timp ce ”zăceau culcați pe saltele murdare de fecale, urină şi sânge, la subsolul unei clădiri”. 

”La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă”, a transmis vineri, 28 iulie, IPJ Ilfov. În urma verificărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de urmărire penală, în care fac cercetări pentru exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă. De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 şi art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012.

Potrivit Digi24, cei 26 de bătrâni și oameni cu dizabilități erau forțați să doarmă în camere improvizate afară, într-o seră, în plină caniculă. Aceștia au fost transportați la spital.

foto: captură Digi24

Vezi si

15 formațiuni și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru europarlamentare

15 formațiuni politice și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare până în 10 …