Friday , September 30 2022

Un milion de bugetari vor primi în medie cu 150 de lei mai mult la salariu

Ministrul Muncii, Mariu Budăi, a precizat, după ședința de Guvern, că aproximativ un milion de bugetari vor primi, de la 1 august, în medie, cu 150 de lei mai mult la salariu. Impactul bugetar e de 2,1 miliarde de lei, bani care deja sunt bugetați, conform ministrului Budăi, citat de Mediafax.

Marius Budăi a precizat că majorarea va fi, în medie, de 150 de lei pentru fiecare angajat.  El menționează că nu sunt incluși angajații din sistemul medical, precum și alte categorii din ministere, care au ajuns deja la nivelul salarial prevăzut pentru 2022.

„Impactul bugetar este undeva la 2,1 miliarde, dar intră în cheltuielile bugetare deja aprobate”, a ținut să adauge Marius Budăi.

„Astăzi (vineri – n.r.) vom aproba creșterea salariilor în sistemul public. Este o creștere în concordanță cu disponibilitatea bugetară și, desigur, în conformitate cu discuțiile avute cu partenerii sociali”, spunea lqa începutul ședinței Executivului premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că este vorba de acordarea unei pătrimi din diferența existentă în plată și nivelul salarial care ar fi trebuit să fi ajuns, conform legii 153, în anul 2022. (Mediafax)

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …

One comment

  1. Mai multi bani in mana celor care nu produc mimic inseamna inflatie. Adica pe piata vor circula mai.multi bani in vanatoarea pentru acelasi volum de produse. Asa creste pretul la raft.
    Inflatia este o taxa pentru toti.
    Cine castiga din cetera preturilor inclusiv la Energie? Atita timp cit exists taxe si acize – guvernul.