Wednesday , December 7 2022

Un microbuz din Romania s-a ciocnit cu un camion in Slovacia. Cinci raniti. Un roman in stare grava

Cel putin cinci cetateni romani au fost raniti dupa ce un microbuz inmatriculat in Romania a intrat in coliziune cu un camion, pe o autostrada din Slovacia, informeaza presa slovaca.

Accidentul a avut loc vineri dimineata, pe autostrada D2, in zona localitatii slovace Malacka.
Printre raniti sunt si doi copii, informeaza postul TVNoviny.
Autoritatile slovace verifica circumstantele producerii accidentului.
MAE a precizat, la solicitarea Mediafax, ca un roman a fost ranit grav si transportat de urgenta la un spital din Bratislava, in urma accidentului. Ceilalti patru romani raniti au suferit leziuni superficiale.
“Ambasada Romaniei in Republica Slovaca urmareste indeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 21 septembrie 2018, in apropierea localitatii Sekule, pe autostrada D2, incident in care a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania si un autocamion.
Potrivit datelor obtinute pana in prezent de catre reprezentantii misiunii diplomatice, un cetatean roman a fost grav ranit, fiind transportat de urgenta la o unitate medicala din Bratislava. Ceilalti pasageri au suferit leziuni superficiale, in prezent beneficiind de asistenta medicala de specialitate”, au afirmat reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, intr-un raspuns dat vineri la solicitarea MEDIAFAX.
De asemenea, MAE ofera detalii la care romanii pot cere asistenta consulara.
“Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al misiunii diplomatice: + 43 1 503 24 64, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al ambasadei: +421 902 411 268. Ambasada Romania la Bratislava monitorizeaza cu prioritate situatia, este in contact permanent cu autoritatile locale si unitatile medicale unde se afla internati cetatenii romani, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari” a completat MAE.
ziare.com

Vezi si

Lege adoptată: Terenurile de sport ale școlilor pot fi folosite de cetățeni în afara orelor ce curs

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în …