Tuesday , December 5 2023

Un marocan cu paşaport canadian, suspectat că i-a omorât pe cei doi tineri studenți la medicină din Iaşi

Un tânăr de origine marocană, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, este suspectat că ar fi implicat în uciderea celor doi tineri la Iaşi, procurorii cerând arestarea sa în lipsă, după ce nu l-au găsit duminică. El are şi paşaport canadian şi este posibil să fi plecat din ţară.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a cerut arestarea în lipsă a cetăţeanului de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, student la UMF Iaşi. El deţine şi paşaport canadian, iar anchetatorii nu exclud ca el să fi părăsit deja ţara.

Judecătorii ieşeni ar urma să ia o decizie în privinţa emiterii mandatului de urmărire internaţională pe numele tânărului din Maroc. Surse din rândul anchetatorilor, citate de news.ro, afirmă că acesta îi cunoştea pe cei doi tineri care au fost ucişi. Totodată, procurorii presupun că ar mai exista un complice sau chiar mai mulți în acest caz.

Tot luni, conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constatat că tânăra prezenta 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.

Ziarul de Iași descrie detaliile uciderii celor doi studenţi de la Medicină. Corpurile au fost găsite de către polițiștii Secției 4 Tătărași vineri dimineață la ora 2.30. Din primele informaţii, se pare că au fost mai mulţi ucigaşi care ar fi acţionat concertat. Criminalii ar fi intrat în casa celor doi studenți cu cel puțin 24 – 36 de ore înainte să fie efectuată necropsia corpurilor, adică miercuri sau joi. De altfel, asasinii au intrat în imobil pe una dintre cele două uși ale imobilului.

Un alt aspect este faptul că tinerii au fugit îngroziţi prin casă, deoarece au fost găsite numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, atât pe pardoseală, pe pereți cât și pe obiecte de mobilier. Cei doi tineri au fost găsiți căzuți lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului însă ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Cel mai probabil, ucigaşii au pus corpurile împreună pentru a le da foc. În acest sens, în casă a fost găsit un recipient cu lichid inflamabil folosit de obicei la aprinderea cărbunilor grătarului cât și o sticlă din plastic cu un rest de carburant. Corpurile celor două victime erau brăzdate de numeroase lovituri de cuţit, multe de autoapărare.

Ziarul de Iași relatează că poliţiştii şi procurorii nu ar fi găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii ar fi luat și telefoanele mobile ale victimelor.

Toate persoanele audiate de poliţiştii ieşeni în ultimele 48 de ore, suspectate că ar fi putut avea legătură cu uciderea studentului marocan şi a prietenei acestuia, au fost lăsate să plece acasă, anchetatorii neavând probe privind implicarea lor în dubla crimă.

Totodată, anchetatorii ieşeni continuă cercetările în acest caz, fiind luate probe ADN de la mai multe persoane aflate în anturajul celor doi tineri ucişi.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a afirmat, sâmbătă, că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia. Totodată, procurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Cuplul locuia cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind student la UMF, cu cetăţenie marocană, iar fata româncă. Ambii au fost uciși cu multiple lovituri prin înjunghiere, apoi li s-a dat foc.

sursa foto: Ziarul de Iași

Vezi si

Ministrul Apărării spune că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe …