Saturday , March 2 2024

Un guvern cu UDMR

Norica Nicolai reiterează poziţia susţinută de o mare parte a liberalilor în privinţa colaborării cu UDMR. Eurodeputatul PNL cataloghează drept “inacceptabilă” prezenţa UDMR în noul Guvern, respingând şi ideea conform căreia la baza posibilului acord între USL şi UDMR ar sta influenţarea deciziilor în CCR. În schimb, Dan Şova este de părere că intrarea UDMR la guvernare alături de USL ar fi oportună numai dacă reprezentanţii maghiarilor ar obţine funcţii sub nivelul de ministru şi doar dacă li s-ar acorda domenii specifice minorităţilor.
“O colaborare cu UDMR la guvernare e inacceptabilă. Putem accepta o colaborare parlamentară, dar şi aici în nişte limite. Această colaborare e exclusă din punct de vedere guvernamental. Din punctul meu de vedere, prezenţa lor în Guvern nu e justificată. Nu cred că aş putea face altceva decât să iau o astfel de poziţie. Exprim o atitudine care nu e comună numai mie, ci şi altor colegi”, a precizat, la România TV, Norica Nicolai.
Eurodeputatul liberal a respins, totodată, ipoteza conform căreia miza cooptării UDMR în viitorul Guvern ar fi înclinarea balanţei în cazul deciziilor luate de Curtea Constituţională.
“Declaraţia cum că miza UDMR ar fi Curtea Constituţională e fundamental greşită. Dacă s-ar pune problema suspendării, votul judecătorului CCR nu are relevanţă pentru că e consultativ. Nu e o ipoteză de luat în seamă. Cred că premierul doreşte să colaboreze în alţi termeni cu UDMR”, a subliniat Norica Nicolai.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că negocierile dintre USL şi UDMR nu s-au întrerupt, el arătând că următoarea întrevedere va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Vezi si

Moment istoric: Biserica Ortodoxă Română binecuvântează crearea unei structuri religioase în Ucraina

În cadrul ședinței de lucru desfășurate la Palatul Patriarhiei de la București, la data de …