Wednesday , February 8 2023

Un fost senator PSD face un denunţ bomba: "Dragnea ne-a cerut falsificarea prezenţei la referendum. Cred că Ponta ştia"

Dragnea - Ponta

Senatorul ex-PSD Valer Marian a trimis sambata la DNA un “(auto) denunţ penal” în care îl acuză pe Liviu Dragnea că le-ar fi cerut anul trecut, în calitate de secretar general, liderilor de filiale judeţene ai PSD să pună umărul la falsificarea borderourilor de prezenţă la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui, pentru a se asigura că va fi atins cvorumul de 50% plus 1 din numărul alegătorilor din liste, informeaza gandul.info.
Mai exact, Valer Marian, fostul lider al filialei PSD Satu Mare, susţine că a fost chemat de Liviu Dragnea într-un  hotel din Oradea cu  o săptămână înaintea scrutinului, actualul vicepremier cerându-i, în prezenţa mai multor persoane, să convingă “inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală”. În acest ritm s-ar fi ajuns la 150 de voturi în plus în fiecare secţie din România.

Senatorul şi-a asumat denunţul, menţionând că deocamdată l-a trimis prin e-mail la DNA, urmând să îl depună personal marţi.  “Deocamdată am trimis pe mail. Fiind sâmbătă, cred că luni va fi înregistrat. Eu îl voi depune personal marţi, când am fost invitat la audiere într-un alt dosar. Probabil aşa s-a ajuns la problema pentru care au răspuns anul trecut ţărani nevinovaţi”, crede acesta vorbind despre “rezultatele false” din mai multe judeţe, “mai ales în sudul ţării şi în Moldova”.

Mai mult, el susţine, fără a aduce însă vreo probă, că liberalii ar fi făcut diligenţe similare, prin Radu Stroe, iar liderul PSD Victor Ponta ar fi ştiut în tot acest timp de demersurile lui Liviu Dragnea. “Eu cred că ştie. Eu cred că trebuie să-şi facă datoria DNA. Şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, am constatat în ultimul an, au multe din tarele lui Traian Băsescu”, a afirmat Marian, autor al mai multor scrisori deschise în care a făcut acuzaţii grave la adresa lui Victor Ponta şi a lui Ilie Sârbu.
CITITI AICI, textul integral al denunţului care îl vizează pe Liviu Dragnea.
 

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …