Monday , February 6 2023

Un feribot cu 476 de pasageri se scufunda in largul coastelor Coreei de Sud. Cel putin doi morti

feribot

Nave ale Pazei de Coasta a Coreei de Sud au fost trimise miercuri pentru a salva cei 476 de pasageri aflati la bordul unui feribot care a naufragiat in largul coastelor din sudul tarii, au anuntat autoritatile, relateaza AFP.
Doua persoane au murit, iar alte 368 au fost salvate pana in prezent in urma naufragiul unui feribot care transporta aproximativ 450 de pasageri, in apropiere de coasta meridionala a Coreei de Sud, potrivit ultimului bilant anuntat de autoritati, relateaza AFP.
“Pentru moment, 368 (de persoane) au fost salvate”, a declarat ministrul adjunct pentru Securitate, Lee Gyeong-Og, confirmand moartea a doua persoane, intre care un membru al echipajului.
“Nava se scufunda”, a declarat prin telefon pentru AFP un purtator de cuvant al Pazei de Coasta.
“Aproximativ 476 de persoane se afla la bord. Noi avem in zona atat nave ale Pazei de Coasta, cat si nave comerciale, dar si elicoptere implicate in operatiunile de salvare”, a precizat el. Potrivit primelor informatii, 350 de pasageri s-ar fi aflat la bordul navei naufragiate.
Feribotul, care transporta in mare parte liceeni, asigura legatura intre portul Incheon (vest) si Insula Jeju (sud).
O suta treizeci de pasageri au fost deja evacuati de pe feribot, care se afla la 20 de kilometri de coasta de sud, potrivit agentiei Yonhap, care citeaza responsabili din cadrul serviciilor de salvare.
stirileprotv.ro

Vezi si

MS mobilizează profesionişti care vor să plece în Turcia și organizează campanie de donare de sânge

Ministerul Sănătății din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de …