UPDATE: Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova. Patru persoane au murit

reportersite
2/06/16 ora:3:10pm

SMURD

UPDATE 15.17 Potrivit ultimelor informaţii, pilotul, copilotul, un medic şi o asistentă au murit în accident.

UPDATE. 15.15 “Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legi cercetează cazul. Cred că s-a prbuşit din cauza neguri. Au intrat în pădure, s-au lovit şi au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar şi-a pierdut viaţa. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăţi din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la faţa locului”, a declarat primarul satului Haragîş, raionul Cantemir, Iurie Bălănuţă, potrivit publika.md.

UPDATE: “Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Poliţiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zburat normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic”, a declarat un martor publicației  publika.md.

Şefa serviciului de presă al Departamentul Situații Excepționale din Republica Moldova, Liliana Puşcaşu a declarat că un elicopter al Smurd Iaşi s-a prăbuşit, cel puţin o persoană decedând în urma accidentului. Deocamdată nu se cunoaşte dacă este vorba despre unul din piloţi.

În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii din Vulcănești, Republica Moldova, pentru a transporta aerian și monitoriza o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. După decolare, elicopterul a dispărut de pe radare. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.