Tuesday , August 16 2022

Un copil de sapte ani a fost operat la piciorul sanatos

operatie

Un băieţel de şapte ani a fost operat de medicii de la Spitalul de Copii din Braşov la piciorul sănătos. Părinţii copilului au depus o plângere la Colegiul Medicilor din Braşov.
Un băieţel de şapte ani a fost operat de medicii de la Spitalul de Copii din Braşov la piciorul sănătos. Părinţii copilului au depus o plângere la Colegiul Medicilor din Braşov. Copilul a avut o fractură de femur stâng.
Medicul legist Grancea Nicolae stipulează în certificatul medico-legal eliberat la data de 21 ianuarie 2014 că “Dorca Mihai în vîrstă de 7 ani care declara că a fost victima unei intervenţii chirurgicale nejustificate: Genunchiul drept prezintă o incizie chirurgicală de 3,5 cm cu traiect vertical.
Genunchiul stîng prezintă incizii chirurgicale verticale de 3 cm şi respectiv 3,5 cm. Din copia buletinului de ieşire din Spitalul de Copii Braşov rezultă internare în perioada 14-16 ianuarie 2014 cu diagnosticul “fractură supracondiliană femur stîng” se arată în certicicatul medico-legal. Medicul legist stipulează la concluzii că Mihai Dorca a fost operat nejustificat la genunchiul drept. Părinţii copilului au depus o plîngere la Colegiul Medicilor Braşov împotriva medicului de la Spitalul de Copii Braşov, Ruja Mihai Liviu. “Considerăm inadmisibilă o asemenea eroare. După efectuarea intervenţiei chirurgicale, neoficial, am fost anunţaţi că din greşeală procedurile de extragere a materialului de osteosinteză au fost începute la membrul drept, iar ulterior, a fost operat la membrul stîng extrăgîndu-se materialul” scriu părinţii în plîngerea depusă la Colegiul Medicilor Braşov, scrie monitorfg.ro.
Ilie Albean, directorul medical al Spitalului de Copii Braşov a spus că părinţii au fost anunţaţi şi că nu este vorba de o operaţie, ci de o incizie. “A fost un incident zilele trecute – un copil caruia trebuia sa i se scoata un material de osteosinteza. În loc sa faca incizia la un picior a facut la celalalt. O incizie de un centimetru. Şi-a cerut scuze ca s-a intamplat din graba, a fost o incizie de un centimetru n-a fost o operatie. E paradoxal. Medicul cand a iesit din operatie a anuntat, parintii nu au avut niciun fel de pretentii. Acum auzim din presa treaba asta. Consecinte orcium nu vor fi, se poate dovedi. Pe urma s-a scos materialul corect. N-a avut consecinta in afara de o incizie pe piele, este un incident. Să vina cu copilul sa vedem, la un chirurg. Eu sunt chirurg plastician, ma ocup de plagi, daca vin, cu placere ma ocup”, a spus Albean.
Vasile Barbu, preşedinte A.N.P.P, a spus la REALITATEA TV, că familia trebuie să se adreseze şi medicului.
“Fără indoiala e vorba de un malpraxis, e vorba de un caz de malpraxis tipic pentru care pacientul trebuie sa primeasca despagubiri. Medicul si spitalul sunt asigurati. Suferinta a existat, niste consecinte pot aparea in timp, oricum copilul are nevoie de daune, are nevoie de recuperare dupa interventie. Firmele de asigurare trebuie sa fie solicitate sa plateasca pentru acest mic accident. Familia trebuie sa se adreseze si medicului si spitalului. Sfatuim familia sa soliciteze daune de la firma de asigurări”, a spus Vasile Barbu.

Vezi si

Pompierii români intervin în Franța pentru stingerea incendiilor la sud de Bordeaux (FOTO)

Misiunea pompierilor români în Franța continuă, iar luni intervin pentru stingerea incendiilor dîn zona Chapelle …