Friday , April 9 2021

Un chirurg din Brasov, sotia sa si doi profesori universitari din Craiova, pusi sub acuzare pentru dare si luare de mita

perchezitii

Un cunoscut medic chirurg plastician de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, sotia acestuia si doi profesori universitari din Craiova au fost pusi sub acuzare pentru dare si luare de mita, fiind cercetati sub control judiciar in dosarul privind fraudarea unui concurs de angajare pentru un post de medic radiolog, dar si operatii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurari de sanatate.
In acest caz, anchetatorii au facut, la inceputul saptamanii, perchezitii la doua spitale din Brasov si la locuintele suspectilor.
Medicul chirurg Sorin Velicu, sotia sa, Diana Velicu, si profesorii universitari la Facultatea de Medicina din Craiova Daniela Dumitrescu si Mihai Popescu sunt acuzati de dare si luare de mita, fiind pusi sub control judiciar si platind o cautine de 15.000 de euro.
Medicul Sorin Velicu, un cunoscut chirurg plastician din Brasov care lucreaza la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, este acuzat ca a luat mita cate 1.000 de lei de la pacientii care doreau sa faca operatii estetice in spitalul de stat. Astfel, potrivit anchetatorilor, pacientii plateau o parte din costul interventiei, insa dadeau si mita medicului, pana in prezent procurorii reusind sa probeze faptele de luare de mita in cazul a 13 pacienti.
In acelasi dosar sunt cercetate infractiuni privind organizarea unui concurs de angajare pe un post de medic radiolog la Spitalul de Pediatrie din Brasov, la care aspira sotia medicului chirurg, Diana Velicu. Potrivit procurorilor, concursul a avut loc in 12 mai si a fost castigat de catre Diana Velicu, sotia medicului, dupa ce ar fi dat mita profesorilor universitari din Craiova Daniela Dumitrescu si Mihai Popescu, de la Facultatea de Medicina din Craiova, medici radiologi si membri ai comisiei de examinare..
Medicul Sorin Velicu, alaturi de sotia sa si de ce doi profesori universitari din Craiova au fost pusi sub control judiciar si au platiti o cautiune de 15.000 de euro.
La perchezitiile efectuate luni la domiciliile suspectilor s-au gasit sume mari de bani, respectiv 17.000 lei si 14.930 de euro.
HotNews

Vezi si

Cum va fi vremea de Paști și de 1 Mai. Temperaturi scăzute și mai multe ploi decât de obicei

Temperaturile se vor menţine normale perioadei în următoarele patru săptămâni, cu excepția săptămânii 26 aprilie …