Sunday , January 29 2023

Un bărbat s-a detonat pe un teren de fotbal din estul Belgiei

Un bărbat a murit după ce s-a detonat marţi pe un teren de fotbal gol, la Verviers, în estul Belgiei, a declarat viceprimarul Hasan Aydin pentru AFP.
belgia

„Individul, a cărui identitate nu este cunoscută încă, s-a aruncat în aer în mijlocul terenului de fotbal, în jurul orei (locale) 8.30 (9.30, ora României). El era singur pe teren”, a declarat Aydin, contactat telefonic.
„Pista sinuciderii pare, pentru moment, privilegiată, pentru că, dacă ar fi vrut să facă victime, s-ar fi detonat în altă parte, la un alt moment”, a adăugat alesul municipal.
Explozia nu a făcut alte victime.
După rămăşiţele bărbatului, afirmă Aydin, „s-ar părea că este vorba despre un european în vârstă de aproximativ 50 de ani”. Ar fi vorba despre un fost militar de carieră, a precizat el.
Parchetul federal, care se ocupă de dosarele teroriste în Belgia, a anunţat că nu este însărcinat cu acest caz, ceea ce sugerează că nu este vorba despre o faptă teroristă.
Pe 15 ianuarie 2015, la o săptămână de la atentatul de la Charlie Hebdo, o celulă jihadistă a fost destructurată într-o casă la Verviers. Din ea făceau parte trei tineri întorşi din Siria. Doi dintre ei au fost ucişi după ce au deschis focul contra poliţiştilor veniţi să-i aresteze. Al treilea tânăr, rănit, a fost arestat.
Abdelhamid Abaaoud, considerat unul dintre organizatorii atentatelor sângeroase de la Paris, în noiembrie 2015, şi Bruxelles, în martie 2016, revendicate de Statul Islamic (SI), este suspectat că a supervizat din Grecia celula de la Verviers.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …