Friday , March 1 2024

Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat mai multe persoane in centrul Bucurestiului

Un bărbat înarmat cu un cuțit cu lama de peste 30 de centimetri a atacat vineri seara mai multe persoane într-o zonă aglomerată a Bucureștiului, scrie Digi24.ro.

Doi polițiști rutieri aflați în zonă au intervenit și l-au dezarmat pe atacator. Se pare că persoana este cunoscută cu afecțiuni psihice. „O intervenție promptă a polițiștilor rutieri prin care s-a evitat o tragedie. Felicitări colegilor!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe pagina de Facebook. „Este vorba despre un cetățean cu probleme psihice, violent, care vagabonda prin acea zonă. Va fi internat pentru scurt timp într-un spital de psihiatrie, apoi va reveni din nou pe stradă”, a declarat, la Digi24.ro, Cosmin Andreica președintele Sindicatului Europo.

Potrivit Brigăzii Rutiere, incidentul s-a petrecut vineri, la ora 19:00, iar bărbatul s-a rănit când încerca să ascundă cuțitul de polițiști. „Politiștii au procedat de îndată la imobilizarea acestuia, solicitându-se totodată prezenta unei ambulanțe în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost consultat la fața locului de către echipa medicală, nefiind necesară acordarea de îngrijiri medicale ori transportul la spital pentru investigații suplimentare”, a transmis Brigada Rutieră.

Bărbatul a fost sancționat de politiștii Brigăzii Rutiere cu amenda în cuantum de 1.300 lei pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cifrele neoficiale, în România există peste 700.000 de persoane cu afecțiuni psihice care nu urmează un tratament.

Vezi si

Bunicuța traficantă de droguri la 87 de ani. Pungi pline cu cocaină și canabis găsite în casa ei din Ialomița

Poliţiştii şi procurorii au destructurat un grup infracţional specializat în traficul de droguri, care era …