Thursday , June 30 2022

Un bărbat a murit, dându-și foc când a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei. El a fost condamnat la 15 ani închisoare pentru că și-ar fi violat fiica vitregă

Primele date ale anchetatorilor arată că Bogdan Drăghici, președintele Asociației Tata (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), și-ar fi dat foc când a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București, nefiind vorba despre declanșarea unui incendiu după impact, au declarat pentru HotNews.ro surse din rândul anchetatorilor.

Procurorul de caz spune că, potrivit primelor date, bărbatul a intrat cu mașina în gardul ambasadei și imediat și-a dat foc. De altfel, în mașina lui au fost găsite mai multe recipiente cu substanțe inflamabile, precum vopseluri.

În urma incendiului, bărbatul a murit carbonizat, iar trupul acestuia a fost dus la Medicină Legală pentru necropsie. Mașina a fost dusă la poliție pentru cercetare criminalistică. La acest moment, cercetările de la fața locului sunt încheiate, a mai precizat procurorul.

Potrivit surselor judiciare citate, la această oră este audiat de către polițiști tatăl lui Bogdan Drăghici, căruia îi aparține mașina cu care președintele Asociației Tata a intrat în zidul sediului misiunii diplomatice.

Printre cei care vor fi audiați se află și jandarmii care erau de serviciu la ambasada la momentul incidentului.

Incidentul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 6.00, când mașina a intrat în gardul Ambasadei Rusiei de pe Șoseaua Kiseleff.

Cercetările în acest caz sunt făcute de Parchetul Tribunalului București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Bogdan Drăghici se afla sub control judiciar, iar cu o zi în urmă fusese condamnat, în primă instanță, la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni sexuale cu minori. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Sectorului 2, decizia nefiind definitivă.

Bogdan Drăghici a postat marţi pe Facebook un text de sprijin faţă de ucraineni.

“Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naştere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiţi să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă şi încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei”, a scris el.

În august 2019, Bogdan Drăghici a fost reținut sub acuzația că și-ar fi violat fiica vitregă în urmă cu câțiva ani, iar faptele de care era acuzat ar fi fost săvârșite pe parcursul a 4-5 ani. Pângerea a fost depusă de mama fetei.

Vezi si

48 de percheziții în țară într-un dosar de delapidare a 22 de milioane de lei dintr-un fond privat de pensii

Poliția a pus în aplicare, joi, 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate …