Sunday , November 27 2022

Un baiat de 15 ani dintr-un trib din Amazon a murit de COVID-19. Tot tribul e in pericol de disparitie

Un adolescent indigen membru al unui trib izolat din Amazon, care a fost confirmat cu noul coronavirus, a murit joi. Moartea sa accentuează îngrijorările cu privire la impactul COVID-19 asupra populației indigene din regiune, relatează CNN.

Băiatul în vârstă de 15 ani, din tribul Yanomami a murit joi, conform unui comunicat emis de ministerul Sănătății din Brazilia. El s-a aflat în secția de terapie intensivă de la Spitalul General Roraima din Boa Vista, capitala statului Roraima, încă din 3 aprilie. Cauza morții sale nu a fost dezvăluită.

Ministrul Sănătății brazilian anunțase anterior că adolescentul fusese confirmat cu COVID-19 în cadrul unei conferințe de presă, miercuri.

Yanomami trăiesc în pădurile tropicale și munții din nordul Braziliei și sudul Venezuelei, conform Survival International, o organizație pentru protejarea drepturilor populațiilor indigene. Yanomami este cel mai mare trib izolat din America de Sud, cu o populație estimată la 38.000.

digi24.ro

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …