Sunday , December 4 2022

Un avion Tarom a luat foc in zbor la scurt timp dupa decolarea de la Budapesta

Incident la bordul unei aeronave Tarom care zbura pe ruta Budapesta – Bucuresti. La scurt timp de la decolare, unul dintre motoare a luat foc in zbor. La bord se aflau 37 de pasageri.
Potrivit primelor informatii, aeronava a decolat in conditii normale, insa, la scurt timp, unul dintre motoare a luat foc.
Deocamdata nu se stie care sunt cauzele producerii acestui incendiu. Una dintre variantele luate in calcul este ca aeronava sa fi lovit o pasare in zbor, “bird strike”. (termen folosit in limbajul de specialitate, n.r.)
Din fericire, toti cei 37 de pasageri care se aflau la bord nu au patit nimic, iar in prezent situatia a revenit la normal.
Incidentul a fost confirmat de catre un oficial al companiei Tarom, Emil Dobrovolschi, director de zbor, care a precizat pentru stirileprotv.ro ca echipajul a simtit vibratii puternice la un motor, imediat dupa decolare, la o altitudine de aproximativ 350 de metri. Abia dupa acest moment motorul a luat foc, iar pilotii au declansat procedura de urgenta.
Ei au cerut revenirea la sol si au solicitat asistenta speciala, respectiv ambulante si echipaje ale pompierilor, care sa fie pregatite pentru incendiu. Din fericire, atunci cand a aterizat, motorul nu mai ardea, ci doar fumega, deoarece pilotii il decuplasera de la alimentarea cu carburant.
Astfel, pasagerii au fost debarcati in conditii normale, pe scari, fara sa fie nevoie de folosirea iesirilor de urgenta. Aeronava era de tip ATR42-500, iar in prezent, situatia a revenit la normal pe aeroportul din Budapesta.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …