Wednesday , July 24 2024

Un avion militar MIG-21 s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat

Un avion MIG-21 al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit marți în județul Mureș, în apropierea localității Dedrad. Pilotul aeronavei s-a catapultat și a supraviețuit accidentului. El este conștient, dar acuză dureri la spate. La fața locului a ajuns un elicopter SMURD.

Conform Antena 3, aparatul a decolat de pe aerodromul Câmpia Turzii, iar prăbuşirea s-a produs în jurul orei 14.30. Aceeași sursă precizează că pilotul rănit este transportat la spital la Târgu Mureş.

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …